4 години след първата копка: плевенският завод на ЛЕОНИ със служители от цялата област

03.11.2022 14:57

За 4 години от символичната първа копка на ЛЕОНИ България в Плевен, заводът е доставчик на кабелни системи за един от големите автомобилни производители и развива  мащабна мрежа от местни контрагенти. Компанията е сред най-големите индустриални работодатели в Северна България.  Управленската й стратегия включва устойчиви мерки по разрастване и развитие на персонала, който нараства почти 15 пъти до сегашните около 1 700  души.  Целта е постигане на пълен производствен капацитет до 2023 г., като постепенно заводът осигури работа на 2 000 души от Плевен и областта.

Всички служители получават встъпително обучение в напълно оборудван тренинг център със среда, симулираща производствена площадка. Усъвършенстването на знанията и уменията е непрекъснат процес, който се стремим да стимулираме в партньорства с местни профилирани средни училища и с висши учебни заведения в страната.

Подкрепяме служители, решили да продължат обучението си в следваща образователна степен, при постигнати резултати в процеса на обучение. Социалните предимства включват класическата бонус система за представяне и бонус „Доведи приятел“, но предлагат и участие в събития за екипа, насочени към неговото естествено сплотяване. „Тази интеграция е особено важна предвид спецификите в организацията на производствения процес при нас – той предполага сменен режим на работа и за да си сътрудничат хармонично, колегите трябва да се познават“, споделя Галина Тончева, директор „Човешки ресурси“ в завода от дните на първите служители, назначени тук. Защитената, стандартизирана и климатизирана работна среда с осигурен транспорт до работното място за служителите от Плевен и в периметър от над 50 км край града е обект на пропорционални вложения, които надхвърлят 50 млн. лв.

 Полугодие, в което партньорствата ще имат нарастващо значение

Така от ръководството обобщават очакванията си за следващите месеци. Обсъждаме конкретни мерки, с които да оптимизираме използването на ресурси там, където е възможно – това всъщност кореспондира и с програмата ReWire’  на ЛЕОНИ за устойчивост, чиято дълготрайна грижа е климатична неутралност и ефективно отношение към ресурсите, а в социален аспект –добри условия на труд в заводите на ЛЕОНИ – в България и в останалите 27 държави.

Здравето и безопасността са във фокуса ни

КОВИД 19 е предизвикателство в екип с мащабите на този в ЛЕОНИ България. С първите седмици от пандемията заводът предприе конкретни мерки за превенция и защита, така че здравето да е приоритет  и производственият процес да продължи адекватно. „Следим и съблюдаваме актуалните противоепидемични изисквания и имаме готовност да се справим и сега“, допълват от „Човешки ресурси“.

За ЛЕОНИ

ЛЕОНИ е глобален доставчик на продукти, решения и услуги за управление на енергията и данните в автомобилната индустрия. Гамата от продукти включва стандартизирани кабели, специални кабели, високотехнологични монтажни системи, както и свързани компоненти. Като иновативен партньор и доставчик на решения,

LEONI предлага на своите клиенти експертен опит по пътя към нарастващо устойчиви и свързани мобилни концепции чрез развиване на следващо поколение системи за окалебеляване.   Групата от компании, регистрирани на фондовата борса, наброява около 100 000 души в 28 държави и генерира консолидирани продажби от 5,1 милиарда евро през 2021 г.

„ЛЕОНИ България“ ЕООД, с едноличен собственик на капитала – ЛЕОНИ Борднетц-Системе ГмбХ, е част от групата от компании „ЛЕОНИ“ – най-новият завод в направление „Системи за окабеляване“ (Wiring Systems Division) на територията на Европейския съюз.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: