Днес тържествено се дипломира Випуск 2022 на Факултет „Здравни грижи“ – фотогалерия

03.11.2022 12:37

Днес с тържествена промоция Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) дипломира Випуск 2022 на Факултет „Здравни грижи“. Празникът се проведе в зала „Амброаз Паре” на Телекомуникационния център. Дипломи получиха общо 77 бакалаври от направление „Здравни грижи“: 56 медицински сестри и 21 акушерки.

Средният успех на дипломантите от специалност „Акушерка” е много добър 5.04, а на абсолвентите от специалност „Медицинска сестра” – много добър 4.77. От дипломираните медицински сестри Надя Илиева е с най-висок успех – отличен 5.69.

„21 век е векът на здравните грижи. Този факт се обуславя от бързото развитие на диагностични, терапевтични, фармацевтични и медицински технологии. Ето защо потребностите от медицински сестри и акушерки в целия свят нарастват.“, обърна се в словото си към абсолвентите ректорът на Медицински университет Плевен проф. д-р Добромир Димитров. Той пожела на завършващите Факултет „Здравни грижи“ винаги да защитават в работата си името на Университета и реномето на своите преподаватели.

От завършилите акушерки Габриела Калинова и Силвия Иванова са с най-висок успех – отличен 5.78. Те отговориха на приветствията на ректора проф. д-р Добромир Димитров и на гостите на празника.

Всички абсолвенти получиха академични подаръци, а дипломантите с отличен успех бяха удостоени с плакети.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: