В Деня на народните будители в СУ „Иван Вазов“ бе открит модерен STEM център

01.11.2022 14:22

В Деня на народните будители в Средно училище „Иван Вазов“ бе открит модерният STEM център по природни науки, изследвания и иновации „Професор Минко Балкански“. След почти двугодишна екипна работа, преминала под знака на старанието и трепетното очакване, учениците от плевенското училище ще прекарват още по-интригуващи занятия в четирите лаборатории на центъра.

Официалната церемония по откриването на STEM центъра уважиха заместник-кметовете на Община Плевен Милен Яков и Стефан Милев, а лентата преряза директорът на училището Димитър Митев.

„Избрахме името на центъра, впечатлени от достиженията на световно признатия физик проф. Минко Балкански. За нас е чест центърът да бъде свързван  с личността на такъв благодетел и радетел на науката и просперитета на българското образование.“, споделят от СУ „Иван Вазов“.

Лабораториите се намират на третия и на четвъртия етаж. Кабинетите по физика и астрономия и по математика и роботика са разположени в съседство на третия етаж, а над тях са тези по биология и по химия.

И четирите са оборудвани с интерактивни дъски и черни стъклени дъски, на които се пише с бял маркер. Всеки кабинет разполага с интересни уреди и помощни материали за учениците, които ще направят работата им още по-приятна и интересна. В кабинета по математика всяко ученическо работно място е оборудвано с лаптоп, а оранжевите витрини, изпълнени с най-различни математически тела, са деликатно осветени. Лабораториите на четвъртия етаж разполагат с нестандартни маси, които допълват идеално обстановката. В зависимост от насочеността на учебните занятия те могат да се използват както поотделно, така и да се обединяват. На разположение са и шкафове, оборудвани с всичко необходимо, и мивки.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: