В Община Левски наградиха отличените ученици в творчески конкурс

31.10.2022 13:07

В навечерието на Деня на народните будители, Община Левски и МКБППМН – Левски  обявиха на официално тържество резултатите от конкурса по повод 300 години от рождението на Паисий Хилендарски и 260 години от написването на „История славянобългарска”.

В конкурса участваха 118 ученици от II до XII клас от училищата в община Левски в различни категории: за учениците от II до IV клас – Художествен препис на част от  „История славянобългарска” ; за учениците от V до VIII клас – Акростих на името Паисий Хилендарски  и Презентация на тема- „Живот и дело на Хилендарския монах” ; за учениците от IX-XII клас – Акростих на „История славянобългарска” и  Есе на тема „Аз съм горд българин”.

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави с радост и гордост всички за сърцатата работа, за масовото участие на децата и работата на учителските колективи и директори на училища. Тя благодари за прекрасното, искрено събитие, станало факт, благодарение на разбирането на учителите, че преди всичко е нужно децата да се възпитат като истински българи, както и за това, че са вложили много от душата и сърцето си, за часа по родолюбие с искреността и почитта към историята и надежда за ново възраждане.

Грамотите за отлично представяне на учениците връчи лично г-жа Александрова с радост и пожелания към всеки от отличените .

Най-много – 23 бяха отличените творби в първа възрастова група за ученици от IIIV клас. Отличените ученици за препис на откъс от „История славянобългарска” са: Далия Петкова, Женя Миткова, Анна Мария Данова, Габриела Любчева, Десислава Николаева, Ивайла Велизарова, Паола  Ванова, Виктория Гайдарова, Николета Георгиева, Никол Георгиева, Никола Великов и Никълъс Красимиров.

Поощрителни награди в тази категория получиха: Венцислав Цветанов, Велина Алексиева, Виктория Тушмакова, Даниел Георгиев, Делян Димитров, Преслава Иванов , Садет Галипова, Гарсия Кадиров, Николай Георгиев, Маргарита Юлиева и Мартин Димитров.

 Всички отличени творби на ученици в тази категория са изложени в ритуалната зала на Община Левски.

Във втората възрастова група, за ученици от V до VIII клас, в категорията за акростих е отличено произведението на  Ивет Червенкова. Поощрителни награди получиха: Ивайла Белчева, Сиана Митева, Велизара Тодорова, Любена Стоилкова и Норма Бекир.

В категорията за мултимедийна презентация в същата възрастова група са отличени творбите на Анхелес Златкова, Галя Матеева и Петя Русалинова.

С поощрителна награда в тази категория са отличени: Иван Георгиев, Мирина Йорданова и Марияна Василева.

В третата възрастова група за ученици от IX до XII клас, в категорията за акростих са отличени четири произведения: Габриела Петрова, Любомир Панчев, Анелия Николаева и Магдалена Рачева.

Поощрителни награди в тази категория получиха: Биляна Цветанова,Велислава Илиева, Даниела Каракашева и  Камелия Каракашева.

Община Левски и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни изказват своята благодарност на учителите, подкрепили своите ученици и съдействали за включването им в конкурса: Росица Георгиева, Ралица Алексиева, Силвия Чолакова, Лили Стефанова, Даринка Ангелова, Камелия Григорова, Теодора Чобанова – Николаева, Галя Любенова, Росица Кръстева, Гюлчирай Мустафова, Гергана Цонева, Венера Георгиева, Мариета Михайлова, Ваня Великова, Леонетка Данаилова и Илияна Петрова.

В категорията за есе на тема „Аз съм горд българин” са отличени дванадесетокласниците Мариета Иванова и Христо Методиев.

Отличени творби бяха представени от техните автори и бурно аплодирани от всички на тържеството в големия салон на Общината.

Петя Чолакова –гл. експерт „Образование, култура и спорт” благодари на всички участници  за старанието с надежда да продължи тази активност и по други поводи, защото трудът не е напразен, когато носиш българското в душата си.

Наградата за отличените автори и ментори е екскурзия до културно-историческия комплекс „Двор на кирилицата”- гр. Плиска на 1 ноември, в Деня на народните будители.

Това информират от Пресцентър на Община Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: