В Асеновци се проведе среща-разговор със съвременния будител Георги Янков

31.10.2022 17:40

Днес, 31 октомври. в навечерието на Деня на народните будители в НЧ „ Съзнание 1894“ село Асеновци се проведе творческа среща-разговор с Георги Янков, родил се и израснал в родното си село Асеновци.

Поводът беше написаната от него книга с разкази „ Приятели от висините“. Всички присъстващи познават г-н Янков и нямаше нужда от представяне на биографията му, но нямаше как да се подмине това, че е бил учител, директор на училището в Асеновци, кмет на Община Левски, общественик, а вече и творец. С тези думи секретарката на читалището Петранка Стефанова откри срещата и даде думата на писателя да разкаже как е написал книгата си, кой му е повлиял и т.н. Срещата беше много емоционална. Имаше много смях, много въпроси, а г- н Янков ни върна в миналото със спомените си ученическите си години, а после за учителстването си. Авторът донесе книги и ги подари на тези, които не бяха си закупили. Всички получиха своето лично послание и автограф от него.

Скъп подарък имаше и за читалището – много снимков материал от миналото, като служителите от читалището обещаха да подредят в албуми, които да бъдат на разположение на интересуващите.

Благодарим на г- н Янков за тази ползотворна среща, благодарим и на всички, които присъстваха и участваха в разговора ни. С нетърпение очакваме издаването на втората книга и още много такива незабравими срещи! Това информират от НЧ „Съзнание 1894“ – село Асеновци.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: