В СУ „Крум Попов“ в Левски гостуваха бъдещите първокласници от ДГ „Слънце“

30.10.2022 9:07

Едно приказно пътешествие за бъдещите първокласници от ДГ „Слънце“ – централна сграда и филиал- се проведе  на 27 и 28 октомври  в СУ „Крум Попов“,  по повод 1 ноември – Деня на българските будители. То започна в съкровищницата на  словото – училищната библиотека, премина през класната стая на първокласника и завърши на най- желаното място – спортната площадка.

Библиотекарят Елица Дончева поведе малките пътешественици, съпроводени от ликовете на будителите, към  красотата на българското слово.  Признателност бликаше от думите „Кой събужда умовете“, произнесени от Виктория Панталеева –  ученичка от трети клас в СУ „Крум Попов“, гр.Левски , рецитирайки стиховете на Ангелина Жекова „Ден на будителите“.

Бъдещите първокласници слушаха с внимание завладяващия разказ на Елица Дончева, която неусетно ги въведе в приказния свят на героите. Снежанка, Снежната кралица, Червената шапчица, Вълшебницата  на Пепеляшка, Спящата красавица, Пипи и Котаракът в чизми, танцуваха и задаваха интересни  гатанки на малките възпитаници на ДГ „Слънце“.

За своето участие малките гости получиха книгоразделители с ликовете на будителите и пътешествието продължи в класната стая на най-малките ученици в училището, където влязоха в ролята на първокласници. Бившите възпитаници на ДГ „Слънце“ – вече първокласници, ги посрещнаха  с песен „За народните будители“ и ги поканиха да седнат на чиновете , където ги очакваше задача – да открият своята буквичка от азбуката и да я оцветят. Децата с интерес разглеждаха класната стая, а г-жа Ива Дочева умело ги водеше в изпълнението на поставената им задача.

Приказното пътешествие продължи на най – обичаното място за учениците – спортната площадка, където ги очакваше г-н Тихомир Иванов с интересни и забавни игри.  Това беше най-вълнуващото преживяване, където бъдещите първокласници показаха спортменски дух и дисциплина.

Благодарим Ви, мили деца, за прекрасните усмивки и детски смях, с който ни дарихте! Благодарим Ви, колеги от ДГ „Слънце“, за съпреживяното с Вашите възпитаници! Благодарим на ръководството на СУ „ Крум Попов“, гр. Левски  – г-жа Валентина Дженева – Директор, и г-жа Наталия Чингова – ЗДУД за подкрепата! Специална благодарност към библиотекар Елица Дончева за участието и чудното превъплъщение на една обикновена библиотека в библиотека  с безброй послания!

Благодарим ви, колеги, за съдействието и незабравимото преминаване на това чудно пътешествие през моста на миналото към бъдещето, където българското слово и българският дух, съхранен от Паисий, Вазов, Левски, ще пребъде за идните поколения!

Галя Любенова – гл. учител

СУ „Крум Попов”, гр. Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: