Историята оживя в НЧ „Зора-1990“ – село Победа

29.10.2022 9:50

В навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, в  Народно Читалище „Зора -1990г.” – село Победа историята оживя с представянето на исторически спектакъл „Хилядолетната България“. Със своя урок по родолюбие и с чувство на национална гордост, д-р Искрен Красимиров успя да запали искрата в сърцата на аудиторията от местни общественици и ученици.  Отдадена бе почит и признателност към святото дело на народните будители, допринесли за съхраняването и развитието на българската история.

На тържеството, думи на признателност и благодарност бяха отправени и към съвременните будители, учители, преподаватели и дейци на културата. Връчени бяха Грамоти на дарители, доброволци и спомощестователи на читалището през годината, в знак на уважение и признателност.

Тази година в Читалище „Зора“ честването на Деня на народните будители премина с мащабна инициатива, в чест на паметни дати, свързани с Паисий Хилендарски. Броени дни преди празника успешно приключи читалищното начинание за препис на „История славянобългарска“. Напълно завършен и красиво подвързан, Преписа е изложен в библиотеката на читалището, и всеки би могъл да разгърне неговите страници, да почете и открие своя почерк във великото произведение на българския книжовник.

В патриотичното начинание се включиха общо 64 местни жители. Към всички тях, екипа на читалището поднася малък жест с връчването на благодарствени картички.

В края на тържеството, читалищните деятели си пожелаха да има все повече съвременни будители с неугастващ просветителски плам в душите, които да дават добрия пример и да пробуждат стремежа у всички към активност и вяра в по-доброто!

 

Това информира Димитринка Гетова, секретар НЧ“Зора -1990г.“ – село Победа

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: