Европейска седмица на мобилността в ДГ „Щастливо детство” – снимки

29.10.2022 8:32

Под мотото „Разходи се! Повърви пеша!” в ДГ „Щастливо детство”, филиал „Приказен свят”, град Плевен, отбелязват Европейска седмица на мобилността 2022 г. Инициативата е включена в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН, а обявената тема е: ”По-добри връзки”. Тя е избрана, за да отрази желанието на хората от цяла Европа отново да осъществят връзка помежду си след месеци на изолация, забрани и ограничения.

Дълга и вълнуваща разходка направиха деца, родители и педагогически специалисти от Четвърта възрастова група „Приятелчета”. По своя път през централната градска част те се радваха на красивите сгради, уникалната „Водна каскада“ и любимата Градска градина с примамливи места за игра, спорт и почивка. Посетиха Регионален исторически музей – отдел Етнография и библиотеката на музея. Разхождайки се, децата непринудено разговаряха с гражданите на Плевен и ги призоваваха да ограничат използването на своите автомобили за по-чиста и устойчива околна среда. Подариха им рекламни стикери.

В рамките на същата инициатива и във връзка с изграждане на здравословни навици на живот, децата от Втора възрастова група „Пчелички”, посетиха Кооперативен пазар – Плевен. Заедно със своите родители и персонал на детската градина, те се радваха на красиво подредените щандове, на изобилието от плодове и зеленчуци и тяхната пъстрота. По време на разходката децата с настроение поздравяваха гражданите, поощряваха ги за повече разходки и по- малко използване на автомобилите.

Според мнение на родител, това е прекрасна инициатива с възпитателен и образователен характер: „Децата ни имат голяма потребност от комуникации, взаимодействия с деца и възрастни, след дългата изолация в най – важния  период от тяхното развитие“. „Хубаво е на разходка с толкова много госпожи, майки и татковци. Искам пак.“, сподели 4 годишната Йоана. Педагогическите специалисти провели екипно инициативата реализираха нейните задачи за свързаност, безопасно пътуване и опазване на околната среда, заедно с активната и споделена градска мобилност, информират от образователната институция.

Информация и снимки: ДГ „Щастливо детство”

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: