ОУ „Максим Горки“ превърна един обикновен есенен ден в празник

28.10.2022 12:05

ОУ „Максим Горки“ – град Левски превърна един обикновен есенен ден в празник – истински, незабравим, стоплящ сърцата на малки и големи! Една книга сякаш оживя пред очите ни благодарение на своята авторка Доника Ризова, с която се срещнаха учениците от начален етап на образование. В уюта на топлото октомврийско слънце историите за приключения, чудати герои и приятелства завладяха съзнанието, развълнуваха въображението, понесоха децата на крилете на фантазията и някак неусетно мечтите да могат, мечтите да знаят, мечтите да бъдат озариха детските лица, грейнаха детските очи, а множество малки ръце се протегнаха да докоснат, да погалят… Защото любовта към книгата се възпитава, защото училището е призвано да възпитава тази любов!

Доника Ризова е журналист, PR и автор на детската поредица „Дракончето Ринти”, а повод за срещата с нея е Денят на народните будители, който и тази година повдигна духа и развълнува умовете на възпитаниците на ОУ „М. Горки“.

В навечерието на празника отново зазвучаха Паисиевите думи: „… О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език?…“, за да напомнят на всички нас, че без духовно просвещение няма силни и велики личности, че принадлежността към род и родина осмисля пътя ни напред и променя битието на България!

А другото си го знаем – знание, талант и сила в едно! Минало и настояще, традиции и бъдеще, радост и гордост, малки и големи, ръка за ръка – ЗАЕДНО в науката, в спорта, в делника, в празника!

Информация и снимки: ОУ „Максим Горки“ – град Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: