ИДГ „Кокиче“ – Плевен успешно реализира поредния си проект

28.10.2022 11:25

Иновативна детска градина „Кокиче“ – гр. Плевен реализира успешно проект: № 2021-1-BG01-KA122-SCH-0000306433 „Актьорите, Арт Мениджърите и уменията на бъдещето“, програма „Еразъм +“, ключова дейност 1 „Мобилност“ , сектор „Училищно образование“. По повод на това, бе проведена отчетна среща за споделени добри практики от успешната реализация и популяризиране на резултатите от проекта с родители и учители от община Плевен.

Основната цел на проекта е насочена към изучаване, наблюдение и прилагане на интерактивни дейности, методи и подходи за театрална дейност (работа) с деца, различни за нашата образователна система; надграждане на методическата подготовка  с цел повишаване на интересът към модерно и новаторско образование в институциите за предучилищно образование; постигане на по- високи нива и качество на иновациите при преподаването; повишаване на чуждоезиковите компетенции; подобряване и усъвършенстване на практическите знания и умения в областта на изкуството за деца в предучилищна възраст.

Целевата група от настоящия проект се състои от 6 участника от ИДГ „Кокиче“ гр. Плевен. Международната мобилност се осъществи в гр. Малага, обл. Андалусия, Испания през месец май. Партньорската организация Tribeka training LAB S.L.U., която е член на „ETN Network“ (Мрежа за обучение и образование) има богат , дългогодишен организационен и международен опит с проекти за мобилност. Тя осигури и организира професионални наблюдения, лекции и семинари ориентирани към същността и основната тема на проекта: „ Актьорите, Арт Мениджърите и уменията на бъдещето“.

Използване на науката за сенките за интердисциплинарно обучение с примери от практиката.  „ Развитие на въображението“, „Експериментиране със собствената сянка“, „Кукли за театър със сенки“, „Математически игри със сенки“, „ Сенки и изкуство“, „Подходи за насочване на децата за самопознание“,  са една малка част от лекционните теми, с които бяха запознати обучаващите, като по този начин успешно се изпълниха дейностите, заложени в работната програма по проекта. Чрез реализацията на проекта се постигнаха заложените ползи и резултати.

Проектът осигурява ефективното признаване на придобитите компетентности през периода на обучението и всеки участник получава европейски сертификат за валидизиране на придобитите знания и умения – Europassmobilitу, сертификат за проведено обучение от партньорската организация.

Работата по европейски проекти оказва позитивно влияние върху ИДГ „ Кокиче“ като образователна институция. Придобития международен опит и усвоените добри европейски практики способстват да бъдем разпознаваеми като институция с качествено образование.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: