Тържествено отбелязаха първи ноември в ИНУ „Христо Ботев“ – фотогалерия

28.10.2022 15:54

Празникът на историческата памет и националното самочувствие, отстоявани векове наред, беше тържествено отбелязан в ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен.

С признателност и преклонение ученици от трети клас изричаха имената на будителите, рецитираха стихове, пееха песни. Изпълниха с национална гордост и почит умовете на  малките ученици в нашето училище и поднесоха цветя пред бюст-паметника на Христо Ботев в двора на училището. Преклониха се с уважение пред труда на съвременните будители – техните учители.

Директорът на ИНУ „Христо Ботев“- Плевен, г-н Цветелин Горанов, поздрави учениците и колектива с най-българския пр, пожела им да са достойни наследници на нашите книжовници и да черпят вдъхновение за делата си от тях, тъй като именно учителите са съвременните български будители.

В деня, посветен на народните будители, второкласниците разказваха в клас за най-великите български книжовници и борци за свобода, украсиха таблата в класните стаи с образите им и най-важното за делата им.

Екипът и ученици от четвърти клас гостуваха в детски градини, за да запознаят бъдещите първокласници със значимостта на предстоящия празник, подариха им тематични книжки за оцветяване и разказваха за народните будители.

Поклон пред предците ни и пред днешните истински будители!

Информация и снимки: ИНУ „Христо Ботев“- Плевен

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: