Топлофикация Плевен: Изберете Електронна фактура! Направете първа стъпка в грижата за околната среда!

17.10.2022 12:25

 Вече 4 години във връзка с подобряване на обслужването Топлофикация Плевен предлага на своите клиенти възможност за получаване на електронни фактури. По информация на дружеството все още малка част от клиентите се възползват от предимствата на електронната фактура. От дружеството се надяват процентът на избралите електронна фактура да се повиши, за това напомнят за предимствата ѝ.

„Електронната фактура не означава само удобство за клиентите, но и спомага за опазването на околната среда, защото с намаляване на използването на хартия се намалява изсичането на дървета. Всеки път съветвам близки и приятели: „Изберете електронна фактура! Направете първа стъпка в грижата за околната среда!“ И знаете ли, всеки, който ме е послушал, ми казва със задоволство, че се е отказал от всички хартиени фактури, които получава, не само от тази на топлофикация. Да, това е много малка стъпка, но колкото повече хора я предприемат, толкова по-съществен принос ще имаме към подобряване на околната среда, в която ние и нашите деца живеем!“ каза инж. Йордан Василев, изпълнителен директор на Топлофикация Плевен.

Електронните фактури са равносилни на хартиените и съдържат същите реквизити, което ги прави валидни електронни документи.

Според директора освен принос към опазване на околната среда, изборът на електронна фактура спестява и време за клиентите.

„С електронната фактура имате достъп до данни за консумираната топлинна енергия по всяко време, от всяко устройство и от всяко място, на което има връзка с интернет. По всяко време клиентът разполага с информация за потреблението на енергия и дължими суми.“ каза инж. Йордан  Василев.

Топлофикация Плевен има практика да изпраща мейли до клиентите за всяка нова фактура.

„Всеки потребител на електронна фактура има сигурен персонален онлайн достъп до всички издадени до момента документи. Потребителите могат лесно да управляват големи масиви от фактури като посредством широк набор от филтри могат да достигат до желаната от тях информация за текущи или архивирани фактури.“ каза инж. Йордан Василев.

За да се премине към електронна фактура е необходимо клиентът да посочи валиден имейл адрес. От дружеството уточняват, че електронен подпис не е необходим.

Процедурата за преминаване на клиентите на Топлофикация Плевен към електронна фактура е максимално опростена. Клиентите, решили да получават фактурите си по електронен път, трябва да попълнят „Заявление-декларация“, което ще им бъде предоставено в клиентския център на Топлофикация Плевен. Документът е достъпен и на интернет сайта на дружеството, от където може да бъде изтеглен.

Надлежно оформените документи се предоставят в клиентския център на Топлофикация Плевен на ул. Източна индустриална зона №128, по пощата или чрез куриер. Съществува възможност и собственоръчно попълнено и подписано копие да се сканира и изпрати на имейл адрес [email protected] .

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: