Откриват XI-то Международно биенале на малките форми в Плевен на 21 октомври

17.10.2022 14:47

На 21 октомври (петък) от 18.00 ч. в Художествена галерия „Илия Бешков“ ще се открие XI-то Международно биенале на малките форми – Плевен 2022 г. На откриването ще бъдат обявени наградените и номинирани участници.


Международно биенале на малките форми е форум за съвременно изкуство, който се провежда през две години от вече 22 години. Тази година най-много чуждестранни художници участват в раздел „Графика“. Най-много чуждестранни участници има от Полша, също така са представени чуждестранни автори от Канада, Аржентина, Португалия, Израел, Италия, Словакия, Великобритания, Япония. Преобладаващата част от участниците са български художници от цялата страна, като има силно участие на художници от град Плевен и Плевенския регион.
Биеналето се провежда с партньорството и подкрепата на Министерство на културата на Република България, Община Плевен, Съюз на българските художници, Международна фондация „Св.Св. Кирил и Методий“ и Съюз на плевенските художници, информират от Художествена галерия „Илия Бешков“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: