Обща трудова борса ще се проведе на 19 октомври в зала „Плевен“ на Областна администрация

17.10.2022 13:47

В края на месец септември 2022 г. регистрираните безработни в Бюро по труда Плевен са 2470, като спрямо месец август се отчита намаление  с 88 лица по-малко.

Равнището на регистрираната безработица в ДБТ – Плевен е 3,93%. В сравнение с месец септември  2021 г., когато е била 4,68 %, е намаляла с 0,75 %. С 474 по-малко са  регистрираните безработни, в сравнение със същия месец на миналата година.

Регистрираните безработни младежи до 29 г. включително са 365, а продължително безработни /с над 12 месечна регистрация/ – 811.

Започналите работа през изминалия месец са 292, като на първичен пазар са 197 и 95 са устроени на субсидирани от Агенцията по заетостта работни места. Отпадналите  от регистрация по различни причини са 97 лица.

Заявените свободни работни места през месеца са 269, а общо обявените са 623. Те  традиционно са  в производството на облекло, персонал полагащ здравни грижи за хора и в бранша на ресторантьорството и услугите.

Актуална информация за обявени свободни работни места, мерки и програми в помощ на работодатели, курсове и обучения  можете да намерите на сайта на Агенция по заетостта Агенция по заетостта | Агенция по заетостта (government.bg), на електронното табло в дирекцията, както и на фейсбук страница на бюрото: https://www.facebook.com/Дирекция-Бюро-по-труда-Плевен-105441275576789 .

Дирекция „Бюро по труда“ – Плевен продължава набирането на кандидати за професионално обучение и ключови компетентности в Бъгаро-Германския център за професионално обучение. За повече информация посетете сайта на  БГЦПО Плевен, раздел „Курсове“:  ДП Българо-Германски център за професионално обучение клон Плевен | курсове за професионално обучение (bgcpo.bg).

По проект „Солидарност“, част от ОП „РЧР“, към края на месец    септември 2-ма украински граждани са  започнали работа в региона.

Една от основните функции на Бюрата по труда е да посредничат  между търсещите работа и работодателите. За целта Дирекция „Бюро по труда“ – Плевен ОРГАНИЗИРА ОБЩА ТРУДОВА БОРСА НА 19-ТИ ОКТОМВРИ ОТ 10,00 ЧАСА В ЗАЛА „ПЛЕВЕН“ НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ.

Информация: Дирекция „Бюро по труда“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: