Затвор за трима подсъдими за грабеж, придружен с убийство!

17.10.2022 16:25

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Плевен, състав на Окръжен съд – Плевен призна за виновни трима подсъдими – Р.Р., И.С. и М.М за грабеж, придружен с убийството на мъж от село Пелишат, обл. Плевенска, извършен на 04.12.2017 година.

Р.Р.  е осъден на 18 години лишаване от свобода при строг режим, за престъпление по чл. 199, ал.2, т.2, пр.1, вр. чл. 198, ал.1 ,вр. чл. 20, ал.2 от НК.

И.С. и М.М. са осъдени за деянието, извършено от тях като непълнолетни, съответно на 5 години лишаване от свобода при общ режим за И.С. и 10 години лишаване от свобода при строг режим за М.М.

По делото е установено, че подсъдимите се познавали с пострадалия мъж. На 04.12.2017 година той се прибирал в село Пелишат от град Плевен с обществен транспорт, в който пътували и двама от извършителите – И.С. и М.М. Те заговорили пострадалия и му предложили да му помогнат с багажа. Вместо да го придружат до дома му, отвели го в гориста местност, където ги чакал Р.Р. Тримата извършители нанесли на пострадалия множество удари. В резултат на причинените травми мъжът починал. От него отнели   мобилен телефон, чанта от плат, два мъжки златни пръстена, хранители продукти – яйца, пилешки бутчета, наденица, сланина, кокали и пчелен мед, всичко на обща стойност 532,84 лева, които си разделили.

Присъдата на Окръжен съд – Плевен подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: