Мартин Митев представи дейността на болниците на Българския Кардиологичен Институт на национална среща в Сандански

17.10.2022 15:10

Представянето на „Сърце и Мозък“ предизвика интереса на участниците в национална среща на болничните директори в Сандански

 

Административният директор на високотехнологичната болница „Сърце и Мозък“, Плевен – Мартин Митев представи дейността на болниците на Българския Кардиологичен Институт на национална среща на болничните директори. Дискусията бе в рамките на международната конференция „Лекарска грешка и правила за добра медицинска практика“, организирана от Столичната колегия на БЛС и Българския лекарски съюз. Конференцията събра в гр. Сандански представители на медицинското съсловие от Гърция, Сърбия и Турция, председатели на регионални лекарски и етични комисии, лекари и болнични директори.

„Основана преди повече от 30 години, Търговска Лига Глобален Аптечен Център израства и се утвърждава като водещ инвеститор в българското здравеопазване. Нашите 2 високотехнологични, 5 специализирани болници и 15 медицински центъра покриват 2/3 от територията на страната, подобряват достъпа на пациентите и предоставят денонощна високоспециализирана медицинска помощ. С изграждането на болници ,Сърце и Мозък’, българските лекари имат възможността да лекуват своите пациенти с най-модерна апаратура. Те рутинно извършват родиохирургично лечение на тумори и метастази с единствения Гама нож на Балканите и с последно поколение линеен ускорител  (Плевен). В Плевен и Бургас се реализират робот-асистирани операции със системата da Vinci Х с четири ръце в 5 медицински специалности“, посочи Мартин Митев.

Той акцентира и върху конкретни предимства на болници „Сърце и Мозък“: най-високо ниво на европейско здравеопазване, без доплащане за медицински дейности от страна на пациента, въпреки общото недофинансиране на клиничните пътеки и дейности; договори с НЗОК; точни интердисциплинарни клинични решения и постигане на оптимален резултат за здравето на пациента; най-голямата реанимация в Северна България; най-високото възможно ниво на медицинска експертиза, високотехнологична апаратура и иновативни клинични подходи, съобразени със световните постижения на медицинската наука; възможност за второ мнение в реално време с водещи специалисти в световната медицинска практика.

В „Сърце и Мозък“ Плевен и Бургас работят над 1500 души, от които лекари – 361, специализанти – 110 и специалисти по здравни грижи (мед. сестри, рентгенови и клинични лаборанти, акушерки) – 499 души.

Следващият проект на фирмената група е изграждане на модерна детска болница ,Мама и Аз’ в София, която е безспорно необходима за децата на България, посочи Мартин Митев.

Международна конференция „Лекарската грешка и правила за добра медицинска и клинична практика“ в Сандански бе открита от вицепрезидента Илияна Йотова, официален гост бе и министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. Срещата се проведе в навечерието на 19 октомври – Ден на биоетиката и Ден на българския лекар.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: