Иззеха голямо количество незаконно притежавани оръжия и боеприпаси в Плевенско

17.10.2022 11:35

Голямо количество незаконно притежавани оръжия и боеприпаси са иззети при проверки в частни домове в град Кнежа. Полицейските действия са предприети за периода от 14 октомври до 16 октомври.

Извършени са проверки на 13 адреса. Иззети са 268 боеприпаса с различен калибър, една гилза, 8 пистолета, два ударника, 5 пушки и 11 метални цеви с различен калибър. Образувани са седем досъдебни производства. На 14 октомври около 17.00 часа в имота на 38-годишен са немерени 85 патрона от различен калибър,  два самоделно изработени пистолети без маркировка, неустановен калибър и два самоделно изработени ударници за тях, пневматична пушка в разглобено състояние, фабрично китайско производство „GRIZZLY“, две самоделно изработени метални цеви с еднакви размери, с монтирани на тях патронници, предназначени за ловен патрон 12 калибър. Собственикът им не е представил надлежно разрешително. В къщата на 34-годишен са открити самоделно изработена еднозарядна пушка в разглобен вид със сгънат приклад, пригодена за стрелба с боеприпаси за огнестрелно оръжие калибър – 5,6 мм, 22 боеприпаса калибър 5,6 мм. и една гилза калибър 5,6 мм. В дома на 61-годишен са установени пневматична пушка модел и марка „Ichanchai china“, пригодена за стрелба с боеприпаси за огнестрелно оръжие калибър – 5,6 мм и 35 броя боеприпаси калибър 5,6 мм с маркировка на дъното „V“.
На 15 октомври около 10.30 часа е извършена проверка в имота на 53-годишен в Кнежа. Намерени са пушка, неустановена марка и модел, предназначена за стрелба с ловен патрон – 16 калибър, друга пушка с поставен щик в предната част на цевта, предназначена за стрелба с боеприпас 8 х 56 мм., самоделно изработен пистолет, пригоден за стрелба с боеприпас калибър  – 5,6 мм., четири газ-сигнални пистолета, метални цеви с различни дължини с патронници, пригодени за различни боеприпаси, както и боеприпаси от различен калибър.
В 16.00 часа в частен дом в Кнежа, обитаван от 48-годишен са открити  пистолет марка и модел „Mausser“, 34 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие – калибър 6,35 мм; и 51 броя боеприпаси за огнестрелно оръжие – калибър 5,6 мм
На 16 октомври 2022 година около 09.00 часа в имота на 55-годишен са намерени ловна пушка двуцевка, в разглобено състояние, обвита с парчета плат и завързана със сезал, неустановена марка и модел, пушка „Voerrenbash germany“ cal. 9 mm с дървен приклад в разглобено състояние обвита в плат с тиксо, 4 метални пачки – касети, съдържащи общо 17 боеприпаси за огнестрелно оръжие калибър – 8 х 53 мм., друга касета – пачка, съдържаща 5 боеприпаси за огнестрелно оръжие калибър – 8 х 50 мм, и 51 боеприпаса с различен калибър.
Същия ден около 14 часа в дома на 63-годишен са открити пневматична пушка в разглобено състояние, без маркировки за марка, модел и фабричен номер, с интервенция в патронника – разширяване и 12 броя боеприпаса за огнестрелно оръжие с калибър – 5,6 мм.
Местопроизшествията са посетени от разследващ полицаи и експерти. Назначени са балистични и технически експертизи. По случаите са образувани досъдебни производства и е сезирана РП – Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: