Спортни клубове на хора от третата възраст изпълниха с настроение Градската – снимки

15.10.2022 15:48

„Празник на спорта, здравето и дълголетието – трета възраст “ се проведе днес в района на Оркестрината в Градската градина.

Проявата е част от Спортния календар на Община Плевен за 2022 г. и се организира от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“.

Участие в спортната проява взеха мъже и жени от спортен клуб „Кула – спорт за всички“ от град Кула, СК „Слънце“ от Плевен и домакините от спортен клуб „Спартакисти – спорт за всички“.

Участниците в събитието бяха поздравени от кмета на Община Плевен Георг Спартански, който им пожела да запазят младежкия дух в себе си и спортния ентусиазъм.

От името на организаторите участниците поздрави Ирен Цветкова, която връчи на Община Плевен и на клубовете грамоти за подкрепа и съпричастие в развитието на спорта.

Целта на проявата бе да приобщи повече хора от тази възраст към системни спортни занимания поне 3 пъти седмично, както и да насърчи социалните контакти, които занимаващите изграждат по между си по време на тренировките и спортните прояви.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: