Панорама мол Плевен и БМЧК със съвместна инициатива на 16 октомври

14.10.2022 11:26

Български младежки Червен кръст – Плевен и Панорама мол Плевен организират съвместна инициатива, посветена на Световния ден за рестартиране на сърцето. Младежите от Червения кръст ще демонстрират оказване на първа долекарска помощ и ще раздават флаери  на гражданите. Демонстрацията ще се проведе на 16 октомври, неделя, от 11,30 часа до 14,30 часа на ниво партер в Панорама мол Плевен.

Световният ден на рестартирането на сърцето се отбелязва всяка година на 16 октомври с основна цел повишаване на информираността на обществото за сърдечния арест и популяризиране на уменията за сърдечен масаж и изкуствено дишане и автоматична външна дефибрилация. Инициативата стартира през 2015 г. от Европейския съвет по ресусцитация ( ILKOR ) с подкрепата на Европейския парламент, а през 2018 г. започва да се отбелязва в цял свят.

Мотото на този ден през 2022 г.: “Everyone deserves the opportunity” – „Всеки заслужава възможността“

Седем от десет сърдечни ареста се случват на обществени места пред очите на хората, но по-малко от 20% от гражданите оказват първа помощ. Освен това оказването на реанимация от страна на непрофесионални наблюдатели е различна в света и варира от 5% да 80%. Ако може да се увеличи статистиката на всяка страна по света, стотици хиляди живота може да бъдат спасени всяка година след внезапни сърдечни арести.

Панорама мол Плевен се присъединява със загриженост към каузата на тази инициатива, смятайки че подобни кампании следва да се подкрепят ежегодно!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: