Едно работно място по Програма „Старт в кариерата“ осигури Областна администрация

13.10.2022 9:43

Едно работно място по програма „Старт в кариерата“ за младежка заетост през 2022 г. осигури  Областна администрация Плевен. Със заповед на областния управител на Област Плевен Иван Петков, Милен Миленов е назначен на длъжност „Младши експерт“ в дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ за срок от дванайсет месеца.

Той е на 28 години. Завършил е Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, магистър е по „Право“. Възпитаник е на плевенската Гимназията с преподаване на чужди езици. Владее немски и английски. С многостранни интереси е, в различни области. Интересува се от наказателно право и криминалистика. Областна администрация Плевен е поредното предизвикателство за него. Това е нова страница в книгата на живота за Милен, който не скрива, че работата в администрацията е нещо различно и интересно за него.

Общо седем младежи бяха подали документите си и кандидатстваха за обявеното място.

Областна администрация Плевен за поредна година се включва в процедурата за подбор на кандидати в областните и общински администрации по програма „Старт на кариерата“. Припомняме, че право на участие в програмата имаха младежи на възраст до 29 години със завършено висше образование. Задължително изискване на програмата бе, младежите да са регистрирани в Бюрото по труда като безработни или заети, търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование, като предимство са владеенето на чужд език и добрата компютърна грамотност.

Основна цел на програмата е осигуряване на възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи, завършили висше образование, с цел улесняване на прехода между образование и заетост.

Това информират от Пресцентър на Областна администрация.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: