Еразъм дни се проведоха в ОУ „Валери Петров“ – снимки

13.10.2022 15:31

Днес стартира поредното провеждане „Дни Еразъм“ (ErasmusDays) в ОУ „Валери Петров“ – Плевен. Инициативата цели да отбележи огромното положително въздействие на Програма „Еразъм+“ едновременно във всички държави по света, които са легитимни за участие в Програмата.

Представят се европейските ценности, ползите от образователната мобилност, положителното въздействие на проектните резултати и значението на Програма „Еразъм+“. Стела Кузманова – старши учител по биология и здравно образование организира открит урок, свързан с темата на проекта, по който работи училището –  „За нашата планета, за нашата общност“, ,,Еразъм+“ – КА2 – Сътрудничество, иновации и обмяна на добри практики, КА 229 – Партньорство за обмен между училища.

С презентации, постери, макети на летящите бозайници ученици от 6 и 7 клас представиха пред второкласниците биологичното разнообразие на планетата в урок, посветен на световния ден на прилепите. Учениците от втори клас с класен ръководител г-жа Мариана Кулева отговориха на предизвикателствата на седмокласниците. Включиха се с правилни отговори в интересна викторина и създадоха маски в творческото ателие. Урокът завърши с кулинарна изложба и дегустация на здравословни сладки, направени от шестокласниците.

Това информират от учебното заведение за Плевен за Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: