Футболен двубой срещна на терена отборите на 12-та авиационна база и Спортното училище

12.10.2022 15:35
Днес в 12-та авиационна база – Долна Митрополия бе даден старт на мероприятията, посветени на Празника на авиацията и Военновъздушни сили и тържествено честване на 110-та годишнина от създаването на българската бойна авиация.
Футболна среща на малки врати се проведе между представителния отбор на 12-та авиационна база и отборът на Спортно училище „Георги Бенковски” – гр. Плевен. В началото на срещата отборът на авиобазата поведе резултата, но младите спортни надежди побързаха да изравнят. Мачът продължи с много емоция, висок спортен дух и максимално раздаване на терена. Крайният резултат е 5:1 в полза на домакините от 12-та авиационна база, които отново демонстрираха завидни футболни умения. Като голмайстор се отличи редник Иван Иванов, отбелязал най-много попадения в противниковата врата. Треньор на отбора е офицерски кандидат Лайош Лашев.
След финалния сигнал учениците, съпровождани от техния директор г-жа Марияна Костова и треньорът им г-н Илия Войнов, разгледаха статичния показ самолетите, които са на въоръжение в базата. Майор Орлин Гичев ги запозна с летателните и технически характеристики на самолет L-39 ZA. Младите спортни надежди се възползваха от уникалния шанс да влязат в пилотската кабина и да се снимат за спомен.
Командирът на 12-та авиационна база полковник Петър Банков изказа благодарност на г-жа Марияна Костова за участието и отличното представяне на учениците от СУ „Георги Бенковски” в спортната среща, посветена на 110 годишнината от създаването на българските Военновъздушни сили! Той и връчи плакет, и пожела на всички здраве, благополучие и много спортни успехи!
Информация и снимки: 12-та авиационна база – Долна Митрополия
#тагове:

НАЙ-НОВИ: