„Празник на спорта, здравето и дълголетието – трета възраст “ в Градската градина

11.10.2022 12:17


„Празник на спорта, здравето и дълголетието – трета възраст “ ще се проведе на 15.10.2022 г., от 11:00 ч. в района на Оркестрината в Градската градина. Проявата е част от Спортния календар на Община Плевен за 2022 г. и се организира от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“.
Домакин на събитието е спортен клуб „Спартакисти – спорт за всички“, гр. Плевен. Участие в спортната проява ще вземат, мъже и жени от спортен клуб „Кула – спорт за всички“, гр. Кула, спортен клуб „Мрамор – спорт за всички“, с. Мрамор, СК „Слънце“, гр. Плевен и домакините от спортен клуб „Спартакисти – спорт за всички“, гр. Плевен. Поканени са и други спортни клубове и танцови групи в спортната проява – Празника на спорта, здравето и дълголетието.
Целта на проявата е да приобщи и насърчи повече хора от тази възраст към системни спортни занимания поне 3 пъти седмично. Основна роля играе и социалните контакти, които занимаващите изграждат по между си по време на тренировките и спортните прояви.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: