Успехи на плевенски ученици на международни състезания по информатика

10.10.2022 15:07

В средата на септември се проведе  eJOI – Европейската младежка олимпиада по информатика. Виртуален домакин бе Киев, Украйна, а нашите олимпийци се състезаваха от Националния STEM център в София.

От Плевен имаше двама участника във II национален отбор – Валентин Филипов /9 клас/ с бронзов медал, и Виктор Ванев /9 клас/.

На 7 октомври приключи  Romanian Master of Informatics, където участваха 35 отбора с по 4 ученици от 15 държави (https://rmi.lbi.ro/rmi_2022/contest/results/).

В отбора на Плевен участваха 3 ученици от нашата Математическа гимназия и 1 ученик от МГ-Хасково. Класирането е по отбори само от 4 човека, чиито точки се сумират.

В крайното класиране отборът ни е на I място сред българските. Преди нас са националните отбори на България /I място с 2 златни и 2 сребърни медала/, Румъния /II място/, Чехия, Сърбия, Словения, Турция, Кипър и Молдова. След отбора ни са представителите на Македония, Гърция, Украйна, Босна и Херцеговина, Италия.

На снимката: Михаил Банков, Ясмин Ердим и Дениз Потурлиев след награждаването.

Михаил Банков /12 клас/ е със сребърен медал, Дениз Потурлиев /11 клас/– с бронзов и Ясмин Ердим /12 клас/ е с грамота. Всички ученици са от МГ „Гео Милев“.

Михаил Банков е в школата по информатика с ръководител Диана Балева, а Валентин, Виктор, Дениз и Ясмин са от школата по информатика в ЦРД-Плевен с ръководители Павел Петров и Мария Русева.

В края на октомври предстои Европейско първенство за девойки, в което пожелаваме успех на нашия национал Ясмин Ердим, миналогодишен носител на бронзова медал от същото състезание.

Това информираха за Плевен за Плевен преподавателите от школата по информатика в ЦРД-Плевен.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: