Ден на отворените врати в Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” на 15 октомври

10.10.2022 9:59

На 15 октомври, събота,  Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” – Плевен, организира Ден на отворените врати по случай 3 години от основаването си и като част от Националните дни на Неформалното образование. В деня на отворените врати екипът на “Мила Монтесори” е подготвил специална програма за деца между 3- и 6-годишна възраст, включваща музикална приказка, кът за здравето и творческа работилница. През цялото останало време малчуганите и техните семейства ще имат възможността да се докоснат до Монтесори метода, като разгледат класната стая и поработят с Монтесори материалите, за да почувстват какво е да са част от Къщата на децата.

Един от поводите за организирането на Деня на отворените врати е рожденият ден на Двуезикова школа Къща на децата „Мила Монтесори”, която на 26 юни навърши 3 години от своето създаване и изпрати трети пореден випуск първокласници в две емоционални празнични тържества. Къща на децата “Мила Монтесори” предлага условията на иновативна частна детска градина с двуезично обучение (успоредно на английски и български език) по метода Монтесори, умело съчетавайки го с традиционната педагогика и други добри педагогически практики за деца от 3 г. до 6 г. Мотото на Къщата на децата е “Да отгледаме щастливи деца, с които мама и татко се гордеят”, което постига със специално подготвена среда и екип, индивидуален подход, работа в малки групи, интересни и интелектуално предизвикателни дейности, вкл. музикални работилнички, арт занимания, куклен театър и др.

Другият повод за Деня на отворените врати е участитето на Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” в Националните дни на Неформалното образование (13-15 октомври), съвместно със Софийски университет “Св. Климент Охридски”, регионалните Центрове за работа с деца и над 30 други български институции и организации от всички образователни сектори и степени, които развиват иновативни практики за неформално обучение и образование за учещи през целия живот от всички възрасти. В това число е Националната конференция за Неформално образование, където за лектор е поканена основателят на “Мила Монтесори” – Мила Томова-Прусийска – да представи как Монтесори методът разгръща потенциала на децата. Повече за конференцията и всички събития, свързани с нея, може да научите на https://ncnfedu.com/

Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” записва нови деца за новата учебна година, информира ръководителката на екипа Мила Томова-Прусийска. Останали са единични бройки, тъй като близо две трети от капацитета е запълнен. Желаещите да получат предварителна информация за условията и приема в Двуезиковата школа на ул. “Трифон Кунев” 23, град Плевен, могат да изговорят на място по време на Деня на отворените врати (15 октомври) или да намерят на телефон 0889327445, на официалния уебсайт www.milamontessori.bg или в официалните страници на Двуезикова школа Къща на децата “Мила Монтесори” във Фейсбук и Инстаграм: www.facebook.com/milamontessori и www.instagram.com/mila.montessori

Мила Томова-Прусийска е Монтесори учител, магистър по предучилищна педагогика. Специализира в емблематични Монтесори градини в България и Италия. С магистратура по европейски бизнес и маркетинг, проведена в 4 държави – Италия, Франция, Германия и Испания. Домакин, организатор и лектор в поредица от обучения за родители, вкл. с “Академия за родители”, “1 наум”, сп. “Кенгуру” и др. През 2019 г. създава Двуезикова школа Къща на децата „Мила Монтесори” – Плевен, за деца от 3 до 6 г., където Монтесори методът е преплетен с принципите на традиционната педагогика и други световно утвърдени практики. Майка на момченце – Симеон (1 година).

Методът Монтесори най-разпространеният образователен метод в света след традиционната педагогика. Едни от най-известните и успешни хора на планетата са възпитаници на Монтесори метода: основателите на Гугъл, Амазон, актьорът Джордж Клуни и др., като всички те отдават голямата заслуга за постиженията си на Монтесори обучението. Един от основните принципи, които следва Монтесори методът, е “Помогни ми да се справя сам”, който обобщава вярата в способностите на детето и уважението към неговата личност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: