Слънчево време през уикенда, приятно за разходка

08.10.2022 8:00

Днес до обед времето ще бъде слънчево. След обед в западните части на Дунавската равнина ще остане слънчево, а в централните облачността ще се увеличава до предимно облачно.

Облачността ще е купеста и мощна купеста, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток-изток, а в района на Великотърновска област от север. Минималните температури ще бъдат между 7° и 9°, в крайдунавските райони с 2-3 градуса по-високи. Максималните температури ще се задържат между 20° и 22°.

Атмосферното налягане още малко ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина сутринта ще бъде мъгливо, а с напредването на деня мъглата ще се разчиства и ще преобладава слънчево време. В централния дял след обед ще се заоблачи. Ще духа умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16°. Максималната температура на 2000 м ще е около 10°.

В неделя ще има разкъсана предимно висока облачност, която няма да спира слънцето. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 7° и 9°. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 22° и 24°.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17°. Максималната температура на 2000 м ще е около 12°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: