Три плевенски състава впечатлиха с участието си в Националния фолклорен фестивал в Бургас

05.10.2022 14:34

Три плевенски състава се завърнаха с престижни отличия от участието си в Националния фолклорен фестивал „Сребро в косите, песен в душите”, състоял се в Бургас в края на септември. Новината съобщи Пенка Иванова – председател на Общинския съвет на „Съюз на пенсионерите – 2004”.


В традиционното културно събитие са участвали Хорът на учителките с ръководител Галя Кокорска, Фолклорната група „Веселяк” с ръководител Мария Павлова, Фолклорната група „Пендара” при Пенсионерския клуб „Данаил Попов” с ръководител Елена Каменова и Фолклорната група при
читалище „Извор” – с. Горна Митрополия, с ръководител Стойка Василева.
В конкуренция с около 70 формации от цялата страна първите три плевенски състава са оценени за участие в гала вечерта с още седем финалисти. Представителите на Плевен са наградени с престижни отличия.
Националният фолклорен фестивал „Сребро в косите, песен в душите” се организира от Община Бургас и Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004”. Участието на нашите състави е със съдействието на Община Плевен. С подкрепата на местната администрация се проведе и Прегледът на
художествената самодейност на хората от третата възраст в Летния театър в парк „Кайлъка”. Това информират от Пресцентър на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: