Какво представлява електронното наргиле

04.10.2022 14:43

В живота си доста хора избират да се отдадат на някой вреден навик, който да превърнат в начин на живот и от който не могат да се откажат. Един от най-разпространените вредни навици е тютюнопушенето. То оставя трайни следи върху здравето и тялото ни, а докато се усетим вече не можем да се откажем от него. В последните години на пазара се появи продукт, който предизвика абсолютен фурор. Голяма част от пушачите, а и не само изпитаха силното любопитство да разберат какъв е този продукт, който толкова наподобява цигарите, но не притежава най-лошото им качество – силната вреда върху здравето. Задаваха се стотици въпроси, извършиха се също толкова изследвания и експерименти, които доказаха, че е по-безвреден от цигарите. Този продукт се появи под различните имена – вейп, вейпър, електронно наргиле или цигара.

Множество проучвания си поставят за цел да установят до каква степен изпаренията от вейпъра могат да доведат до рак, като предмет за съпоставка от друга страна са цигарите. Резултатите сочат, че електронните цигари са далеч по-безопасни. Положителни са и резултатите от изследвания, свързани със системното им пушене. Известно е на всички, че цигарите водят до зависимост, докато при вейпа далеч не е така. Много хора използват новия продукт, за да намерят изход от цигарената зависимост и това наистина им помага. Всички тези твърдения са подплатени с изследвания, доказани от различни учени по света.

Днес ние имаме достъп до различни видове вейпъри, различни аромати и всичко това можем да определяме и закупуваме по собствени предпочитания и вкус. Пушейки електронната цигара, за разлика от обикновеното наргиле, се вдишва по-малко количество изпарена течност. Предимството им е, че при тях всичко е удобно и премерено за контролирано пушене. Ароматите, които използват електронните цигари, също са по-добри в сравнение с тези на стандартното наргиле. Чрез вейпа имате възможност да пушите ароматизиран продукт, който е далеч по-здравословен алтернативен вариант.  За останалите непушачи съществуват видове течност, в чието съдържание няма никотин.

Кои са положителните аспекти при пушенето на електронно наргиле?

  1. Електронното наргиле е малко, компактно и не тежи. Можете да го носите в чантата или в джоба си без да ви пречи.
  2. Вейпът произвежда дим, който по нищо не прилича на цигарения. Миризмата му е по-лека почти неуловима, а дрехите и ръцете ви не миришат неприятно както се случва след пушенето на обикновена цигара.
  3. Безникотиновите течности не съдържат смоли и консерванти.
  4. При пушенето на вейп с безникотинови течности е произвежда пара при по-ниски температури, което предотвратява образуването на катрани и въглероден оксид.
  5. Можете да пушите електронна цигара във всички заведения и барове. Както вече споменахме ароматът му не пречи на никого, благодарение на което в България е разрешено да се наслаждавате на този тип пушене навсякъде!

Истината е, че съществува много малка вероятност или почти никаква да намерите течност за вейп, върху която да не е написано „Внимание! Течността може да съдържа никотин.“ или пък „За употреба само от лица на или над 18 години“. Произвеждат се в опаковки, които са достатъчно защитени и да не могат да бъдат отворени от деца, а течностите им се създават в стерилна среда.

Предимствата им не са никак малко, а и са доста значителни. Признати са от много здравни организации по целия свят, подплатени с различни изследвания. Кралският колеж по медицина в Лондон, Американският съвет за наука и здраве и Кампанията за борба с тютюнопушенето и за здравословен начин на живот  – казват „ДА“ на употребата им. Всички те и в допълнение на други институции настояват за продължителни и дългосрочни изследвания на електронните цигари, които максимално точно и категорично да представят фактологията. Всичко досега показва, че те не са най-големият враг на човека, а напротив много по-безопасни са и помагат в борбата с тютюнопушенето.

Източник: Vaper

 

Платена публикация

#тагове:

НАЙ-НОВИ: