Нов голям успех за Селин Али на Световното първенство по стрелба

02.10.2022 8:57

Марин Кирилов и Селин Али постигнаха грандиозен успех на Световното първенство по стрелба в Осиек, Хърватска за 2022г. Сребърните ни медалисти от Световната купа във Финландия през 2019г. се класираха 4-ти при смесените двойки от общо 56 двойки, което е безпрецедентен успех за стрелбата в дисциплина “трап” за България. Това информират от Федерацията в България.

Двамата младежи се класираха за бронзов мач с резултат 143 от квалификацията, като след изключително оспорван финал, на който не отстъпиха на далеч по-опитната двойка от Австралия, състояща се от олимпийците и световни медалисти Летиша Сканлан и Джеймс Уилет, загубиха след престрелка и се класираха на 4-то място в света, оставяйки след себе си многократни световни, континентални и олимпийски шампиони.

Припомняме, че преди по-малко от месец състезателката на Елитен стрелкови клуб “Виа”, гр. Плевен, Селин Али, взе среброто от Европейското първенство по ловна стрелба /shotgun/ в Ларнака, Кипър и добави титлата вицеевропейски шампион към колекцията си. Селин Али се класира с 3-ти резултат в квалификацията, което я класира за полуфинал.В полуфинала Селин, успя да победи представителките на Словакия и Испания и се класира за финал. След изключително оспорваният финал, представителката на Италия, София Литаме грабна златния медал, като само 1 удар делеше Селин Али от престрелка с нея за златото.

Нашата шампионка извоюва сребърен медал, а след нея се нареди представителката на Франция, Лоеми Ракасес.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: