Времето през уикенда: днес – слънце и облаци, утре – възможни превалявания

01.10.2022 7:51

Днес до обед ще бъде предимно слънчево и почти тихо. След обед облачността ще се увеличава до разкъсана, предимно средна и висока. Вятърът ще се усили и ще бъде умерен от югозапад. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. Минималните температури ще бъдат между 14° и 16°. Максималните температури ще са между 27° и 30°, а в западната част на Дунавската равнина, където заоблачаването ще започне най-рано ще са с 3-4 градуса по-ниски.

Атмосферното налягане още малко ще се повиши.

Над западните части на Стара планина през целия ден ще бъде облачно. В централните до обед ще преобладава слънчево време. След обед и там ще се заоблачи. Вечерта и през нощта срещу неделя ще има валежи от дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа силен вятър от юг-югозапад, а в късния следобед и вечерта временно ще се преориентира от източната четвърт и ще остане силен. Максималните температури ще останат почти без промяна.

В неделя до обед ще бъде облачно и на много места ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще бъде умерен от запад-северозапад и с него ще нахлува студена въздушна маса. След обед облачността ще намалява до предимно слънчево, а вятърът ще се усили до силен. Минималните температури ще бъдат високи – между 18° и 20°. През деня температурите ще се повишат само с 3-4 градуса и максималните ще са между 22° и 24°.

Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина до обед ще бъде облачно с валежи от дъжд. След обед облаците бързо ще намалеят до предимно слънчево. Ще духа силен, по високите и открити части до бурен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 14°. Максималната температура на 2000 м ще е около 5°.

Информация: НИМХ Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: