Продължава кампанията за засаждане на нови дървета в градската и паркова среда на Плевен

29.09.2022 16:16

 

         Тази есен Община Плевен ще продължи започналата миналата година кампания за засаждане на млади фиданки на мястото на отстранените стари, болни  и потенциално опасни дървета в градските и паркови пространства на Плевен. Районите са кв. „Мара Денчева”, където неотдавна бяха премахнати над 20 изсъхнали смърча, Градската градина, както и около езерото в парк „Кайлъка”. Иглолистната растителност ще бъде заменена с широколистни видове – брези, японски вишни, червенолистни шистили, червени конски кестени.

Дейностите по засаждане ще бъдат извършени от екипи на общинското дружество „Паркстрой”, което вече разполага и със собствена техника за разпробиване стволовете на отсечените стари дървета.

В началото на кампанията Кметът Георг Спартански призова представителите на бизнеса, институции, организации да се включат в нея с дарителски средства. Отзоваха се „Малтери Суфле България”, „Чистота” ООД и „Тибор” ЕООД.

За всички, които са съпричастни към облагородяването на града с нова растителност, Община Плевен отново обявява дарителската си сметка:

ОБЩИНА ПЛЕВЕН

            БАКБ Офис Плевен

            BIC: BGUSBGSF

            IBAN: BG85BGUS91608404113900

            Код/вид плащане: ДАРЕНИЯ, ПОМОЩИ И ДРУГИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОЛУЧЕНИ СУМИ ОТ СТРАНАТА – 44 51 00

            За засаждане на дървета

#тагове:

НАЙ-НОВИ: