Топлофикация Плевен – единствената топлофикация в България, която приключи годишния ремонт преди крайния срок

29.09.2022 15:24

 

Единадесет дни преди обявения краен срок Топлофикация Плевен приключи годишната профилактика на съоръженията и пусна топлата вода за клиентите на дружеството. Това се случи на фона на забавяния в доставките на резервни части от всякакъв вид по целия свят, поскъпване на всички енергийни компоненти, както и закъснения при други дружества.

Топлофикация Плевен беше оповестила предварително, че топлоподаването за всички клиенти ще бъде спряно на 5 септември и ще бъде пуснато чак на 30 септември, но ремонтът беше завършен още на 19 септември.

По време на цялостното спиране на съоръженията висококвалифицираните специалисти на Топлофикация Плевен реализираха всички предварително набелязани ремонтни дейности. Бе извършена и профилактика на магистралните топлопроводи и съоръжения с топлоносител гореща вода и пара, захранващи клиентите на предприятието.

„Благодаря на всички клиенти на Топлофикация Плевен за проявеното търпение! Всички дейности, които извършихме от началото на месеца ще спомогнат за нормалната работа на дружеството през отоплителен сезон 2022/2023 година!“ каза инж. Йордан Василев изпълнителен директор на Топлофикация Плевен.

Инж. Йордан Василев припомни, че към включване на централното отопление се пристъпва, когато за 3 поредни денонощия температурите се задържат под 12 градуса и синоптиците прогнозират по-продължително застудяване. Според метеорологичните прогнози в близките дни не се очаква да настъпят подобни условия.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: