Когато завесата се вдигне…

29.09.2022 13:07

На 26 септември 2022 год., в залата на Читалище „ЛИК”, гр. Плевен беше представен спектакълът „Спящите красавици”, с участието на момичетата от Възпитателно училище-интернат „Христо Ботев”, с. Подем и техни връстници от две Плевенски гимназии: Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов” и Математическа гимназия „Гео Милев”.

С цялото си вдъхновение и актьорски умения, младите актьори пресъздадоха атрактивните образи на героите си. Комедийните епизоди провокираха много смях и забавление сред плевенската публика. Това представление беше последното от 11-те реализирани на територията на област Плевен, по проекта „Изкуството – мост за личностна и социална промяна”, 25-00-5/25.03.2022 г.; НПМ -2-006-ТО3/2021,, – финансово подкрепен от Националната програма на Министерството на младежта и спора, изпълнен от Сдружение „Младежко бюро за социални услуги и граждански инициативи” и Възпитателно училище – интернат „Христо Ботев”, с. Подем.

Проектните дейности създадоха условия не само за развитие на творческите потенциали на участниците, за създаване на мостове по между им, но и за изграждане на нов позитивен образ на момичетата от възпитателната институция. Това се постигна с помощта на изкуството, което е в състояние да променя обществените нагласи и да преодолява натрупаните с години предразсъдъци и стигми към тях. Младежите от плевенските гимназии работеха партньорски с девойките, които имаха потребност не само от сценична изява, но и от подкрепата на своите връстници.

Успешно осъществения проект  „Изкуството – мост за личностна и социална промяна” ни даде възможност да научим нови уроци за приобщаването на младите хора към общочовешките ценности, изпълни душите ни с надежда и с мотивация, която ни е нужна за да продължим напред.

 

ПРОЕКТ „ИЗКУСТВОТО – МОСТ ЗА ЛИЧНОСТНА И СОЦИАЛНА ПРОМЯНА”25-00-5/25.03.2022 г.; НПМ -2-006-ТО3/2021

#тагове:

НАЙ-НОВИ: