Езиковата в Плевен с участие в публична панелна дискусия

29.09.2022 8:03

На 28 септември 2022 г. в художествена галерия „Илия Бешков“ се състоя публична дискусия на тема „Единство с Европа и развитие на демократична зрялост“ под патронажа на г-н Георг Спартански, кмет на град Плевен. Организатор на събитието е сдружение „Учебна работилница Европа“, партньор по проект „ЕВРОПА – Единство, човешко достойнство и солидарност – просто мечта?“

На събитието бе поканен екип от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Димитър Димов“ в състав: Радост Чанева, Стефан Спиров, Тони Христов – XIIа клас, Никола Пачевски – XIIд клас, Мартин Тодоров – XIIе клас и г-жа Грета Димова – заместник-директор по учебната дейност. В активно взаимодействие и разговори се включиха учениците с присъстващите гости от сдружение „Заедно в Европа“ –  Люнебург, Германия, от Румъно-германска фондация за професионално обучение – Тимишоара, Румъния и от сдружение „Educommart“ – Кифисия, Гърция. Чрез споделяне на мисли и възгледи в панелната дискусия на тема: „Зрелостта на демокрацията като предпоставка за бъдещето на Европа“, възпитаниците на Езикова гимназия – Плевен, в качеството си на училище европейски посланик, доказаха, че имат широки познания и интереси за актуалната политическа обстановка в Европа и света, че са будни и активно мислещи млади хора, с развити умения да идентифицират, анализират, оценяват, приобщени са и са способни да осъществяват процес на социална отговорност и толерантност, комуникирайки много свободно на английски език. Те бяха удостоени с грамоти за участието си.

Тази инициатива е добро начало за установяване на устойчива практика за съвместна работа по европейски проекти на територията на община Плевен с пожелание за успешно бъдещо сътрудничество!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: