Северняшкият ансамбъл завоюва награда от престижен фестивал в Южна Корея

26.09.2022 7:56

В периода 19.09 – 25.09 Северняшкият ансамбъл взе участие в най-престижния международен танцов конкурс на Република Корея – Cheonan World Dance, като грабна сребърен приз. Танцовият състав представи емблематични постановки в няколко общи концерта заедно с другите интернационални групи в градовете Чонан и Мокпо.

Директорът на ансамбъла Данаил Цолов бе поздравен лично от кмета на град Чонан по време на една от програмите. Отделно от това групата получи приветствие и покана за посещение в посолството на Република България в Сеул от консула Катина Новкова.

Следващата изява на ансамбъла, когато се завърне на родна земя, ще бъде на 30.09 в град Плевен. Събитието ще се състои от 17:30 на площад „Възраждане“, където всички артисти ще станат част от инициативата „Заедно за един милион хороводни стъпки“.

Информация и снимки: Северняшкият ансамбъл 

Участието в конкурса Cheonan World Dance бе осъществено по идея и мениджмънт на Емил Димитров – Импресарскаагенция „Фолк-Уърлд“. Екипът на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ изказва своите най-сърдечни благодарности за предоставената възможност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: