В празник на красотата се превърна Първият Национален фестивал по спортни танци за Купа “Зорая”

25.09.2022 9:01

Първият Национален фестивал по спортни танци за Купа “Зорая” , който се проведе на 24 септември в зала “Балканстрой”, събра много изпълнители и почитатели на танца и красотата. В състезанието, което е от висок ранг, се включиха над 200 състезателни двойки и 300 индивидуални изпълнители от цялата страна. Заслужили аплодисменти за организатори на събитието –  неуморните, всеотдайни и креативни Десислава Йотова и Милчо Петров – дългогодишни изявени състезатели и треньори по спортни танци. Адмирации и за спонсорите, които направиха възможно случването на празника.

Състезанието откри кметът на Плевен Георг Спартански. „Давам си сметка, каква огромна организация и силна мотивация трябва да имаш, за да се случи подобно събитие.“, обърна се кметът към главните виновници за този празник на красотата в града ни. Спартански поздрави всички участници, както и съдиите и спонсорите на състезанието, като завърши с крилата фраза на Достоевски „Красотата ще спаси света!“

„Мисля, че колкото повече красота има около нас, толкова по-смислен и по-добър ще бъде светът.“, каза кметът.

Състезанието е кръг от купа България. Първата част от него бе за изгряващи звезди, втората – за класове и събиране на точки, коментира Милчо Петров. „Направихме турнира, защото го дължим на нашето деца, и си получи много добре. Такова е и мнението на представителите на Федерацията.“, допълни Петров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: