Инициативата „Заедно за един милион хороводни стъпки“: 30 септември от 17.30 часа на площад „Възраждане“!

23.09.2022 15:04

Община Плевен кани плевенчани от всички възрасти, както и всички клубове и школи за народни танци да се включат в общи изпълнения на северняшки хора на централния площад „Възраждане“ на 30 септември, петък, от 17.30 часа.

Идеята е всички присъстващи да направят над един милион хороводни стъпки заедно и да поставят своеобразен рекорд за най-дългото хоро. Този оригинален начин са избрали организаторите от Община Плевен, за да се включат националния общински конкурс „Нестле за Живей Активно“ с партньор НСОРБ, който има за цел да насърчи двигателната активност и здравословния начин на живот.
В инициативата „Заедно за един милион хороводни стъпки“ ще се включат Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ и Общинският духов оркестър, които ще изпълнят седем популярни северняшки хора. Всички присъстващи на площада ще бъдат поканени да ги изиграят на общо хоро. Досега каузата получи подкрепа на над 10 плевенски клуба и читалищни фолклорни школи.
С участието си в конкурса „Нестле за Живей Активно“ Община Плевен ще се бори за голямата награда от 20 хиляди лева за общински проект, свързан със спорта. Целта е да се финансира монтирането на стрийт-фитнес комплекс в парк „Кайлъка“.
Нека всички подкрепим идеята и съберем заедно над милион хороводни стъпки!

снимка: илюстрация, архив Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: