Двама ученици, едно пазаруване

23.09.2022 11:44

Подготвили сме ви много кратка, но сложна гатанка. Какво стартира преди броени дни, а умножено по две е равно на мини нервен срив, докато се оправяте сутрин за работа?

Да, ако сте познали правилно, учебната година стартира, а с нея родителите на две и повече деца със сигурност започват да усещат чувството на хаос, паника и може би лек стрес . Нека не се заблуждаваме. Единици са тези, които успяват да подготвят децата с абсолютно всичко, още преди 15 септември. Все пак трябва да ходим на работа, да водим по-малките наследници за градина сутрин, да чистим, готвим и какви ли още не домашни задължения. Евентуално може да си откраднем няколко минути за тренировка, за да не изпушим. И някъде в този целия хаос се налага да сме подготвили един или двама ученици с всички учебници, тетрадки, химикали, раници, пергели, несесери, глобус и какво ли още не. Ами няма как.

Ние обаче имаме един готин трик, който да ви помогне. И макар да не е станало до 15 септември, все пак лесно да подготвите своите ученици, независимо дали са в първи или 12 клас, или са само с година разлика. Важно е така да планирате цялото пазаруване, че всичко да се случи в един ден, на едно място и максимално бързо и лесно да отлепите лейкопласта, както се казва.

Стъпка 1

Събирате децата в хола на семейна оперативка. И се започва един списък с две колони – за каката и за малкия, например. И тук като се замисля, този шопинг да се направи след началото на учебната година, след като учителките са дали списъци с необходимите принадлежности, си е хитър трик, защото по този начин не се купуват излишни неща.. Моливи и блокчета за единия, тетрадки с широки редове за другия. Всеки да сподели какви са му нуждите, какво му липсва и като на кого раницата иска за училище. Всичко да е ясно предварително и строго разпределено. Веднъж разписано на белия лист, няма връщане назад.

Стъпка 2

Избирате си ден, в който знаете, че можете да си тръгнете навреме от офиса. Ще ви трябва спокойствие, така че нека сте отметнали всички работни задачи, за да се фокусирате върху учебния ангажимент. Слагате телефона на “do not disturb” и  вадите списъците.

Стъпка 3

Виждате Lidl и веднага, ама веднага се изстрелвате вътре. Не само, че ще успеете да напазарувате за вечеря, че и за уикенда, ами ще се снабдите с всичко, което имате по списък от Back to school асортимента на веригата. Всички артикули са качествени, стилни и досега не сме чули никоя петокласничка, например, да се оплаква от раниците и тетрадките с картинки като от Калифорния, например.

На касата има нещо много важно, което да не забравяте. Само до края на септември, Lidl имат супер оферта, с която всяка покупка за минимум 20 лв. и маркирана картата от приложението Lidl Plus на каса ти дава 1 точка. А на вас ви трябват само 4 точки, за да се включите в томболата за спечелване на един от 500 лаптопа.

Така ще зарадвате децата с чисто нов лаптоп, а ако пък нещо са се провинили, ето къде ще си гледате филми вечер преди лягане.

Стъпка 4

Прибирате се доволни и бързо викате половинката да приготви нещо с всичко, което сте напазарували. Това си е екипна игра, все пак, нали така. Тайно вадите от торбичката деликатесите, които сте взели на намаление с купоните в приложението Lidl Plus, и ги скривате за десерт по-късно.

Това е. Други стъпки няма. Всичко е бързо, лесно и удобно, когато имаш правилна стратегия и когато всичко за училище е всъщност на един Lidl разстояние.

 

Източник на визията – Envato.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: