114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България бе чествана с тържествен ритуал – фотогалерия

22.09.2022 12:34

114-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България бе чествана с тържествен ритуал в Плевен.

Събитието уважиха представители на държавната и местна изпълнителна власт, няколко общински съветници, представители на някои политически партии, на граждански организации, кандидати за народни представители,  децата от Клуб „Млади възрожденци“ при НУ „Христо Ботев, множество граждани.

Пред паметната плоча  на площад „Стефан Стамболов” слово произнесе кметът на Община Плевен Георг Спартански. В него той припомни на присъстващите историята и значението на събитието. Спартански се обърна и към тези, които предстои да ни представляват в Народното събрание, с призива да защитават не партийните, а националните интереси и бъдат истински лидери – със самостоятелно мислене, свое мнение и позиция в защита интересите на гражданите на Плевен и областта.

В празника с изпълнения се включиха Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков. В ритуала участваха още курсанти от ВВВУ  „Георги Бенковски“ и военнослужещи от Единния център за начална подготовка и 12 Авиационна база!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: