Инж. Атанас Върбанов: Ръката, която подавам на плевенчани, е чиста!

20.09.2022 18:42

Инж. Атанас Върбанов е роден, живее и работи в Плевен. Книгоиздател с печатарска база. Той е сред основателите на партия ГЕРБ. Председател е на училищното настоятелство на престижното ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен. Семеен, с две деца, които е убеден, че ще изберат да останат в родния Плевен и да продължат да го развиват. Офицер от запаса.

Инж. Атанас Върбанов е кандидат за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС в 15 МИР.

 Г-н Върбанов, за четвърти пореден път Вие сте в листата на Коалиция ГЕРБ-СДС – 18-а, 10-а, 7-а, сега – престижната 5-а позиция. Какъв знак е това?

Това е знак за голямо доверие от ръководството на партията, което носи и още по-голяма отговорност. За мен политиката е маратон, а не спринт за аматьори и само издръжливите и политически мъдрите стигат до крайната цел. Оценявам това престижно място в отбора на листата на ГЕРБ – Плевен, съставена предимно от хора експерти в своята област. Хора, които са способни във всеки момент да протегнат ръка към обществото и да решават наболели проблеми. Отбор с ясна визия, как Плевен да бъде изстрелян в орбитата на престижните и богати градове. Аз съм мотивиран да работя за развитието на този град, защото искам децата ми да останат тук и гордо да заявяват, че са от Плевен и че живеят в Плевен.

Как един машинен инженер се вписва в политиката?

 Както всеки специалист. Още повече, че да си инженер е призвание. Нека се замислим за миг… Има ли сфера, която да се развива без инженерната мисъл? Навсякъде около нас са творенията на инженерите – от кухненския робот до роботите в хирургията.

Ние, инженерите, сме хора с въображение. Първо трябва да си представим крайния резултат, и за да го постигнем започваме да мислим и да сглобяваме различните възли, докато не се получи желаната машина. Така се конструира и бъдещето. Трябва ни визия. И да започнеш да конструираш внимателно детайлите, така, че като ги сглобиш да се получи работеща машина. В този смисъл Плевен трябва да стане работеща машина. Привлекателно и привилегировано място за бизнес и млади хора. Компаниите започнаха да се оглеждат за инвестиции извън София, но само мисълта, че до Плевен се пътува като с керван камили, ги спира да инвестират тук. Времето се цени от всички. Можеш да си купиш всичко, време – не.

Какво ново този път ще кажете на хората? Не се ли натрупа умора?

 Кампанията ни сега е много лесна. Не се налага да убеждаваме хората, Де факто миналата година водихме три пъти битка на убеждаване… Ние предупреждавахме многократно, че последствията от управлението (слава Богу, вече е в миналото!) на „умно-красивите“ ще са катастрофални. За съжаление, сега всички ние вече го изпитваме на гърба си. Посланието е ясно – ГЕРБ има доказан капацитет за управление. ГЕРБ има подготвени експерти във всяка една сфера.

ГЕРБ е показвал неведнъж, че се справя и с най-тежките кризи успешно и в дългосрочен аспект. Няма как да не си се изморил да убеждаваш хората, че бялото е бяло. Умората обаче изчезва мигновено, когато усещаш, че хората вече ти вярват и виждаш подкрепата им. Те са разбрали, че в момента НЯМА АЛТЕРНАТИВА ОСВЕН ГЕРБ.

Какво е първото нещо, което ще направите като народен представител?

  1. Най-важният ми приоритет е довършването на автомагистрала „Хемус” и осигуряване на свързаност с нея на всяка една точка от област Плевен.
  2. Плевен има крещяща нужда и от изграждане на индустриален парк.
  3. Във възможно най-кратки срокове трябва да започне строителството на обходен път на Плевен, който да извежда потока тежкотоварни превозни средства извън града.
  4. Считам, че е наложително да бъде намален, а защо не и премахнат данък сгради за производствени помещения, при условия, разбира се. Така ще се облекчи бизнесът, така ще паднат наемите на индустриалните помещения. Ще останат пари на собствениците на сгради да ги реновират и санират.
  5. Сред приоритетите ми е постоянно обновяване на съществуващата и изграждане на нова инфраструктура. От сериозни инвестиции за благоустрояване се нуждаят жилищните квартали „Сторгозия” и „Дружба”.
  6. Трябва да продължи и БЕЗПЛАТНОТО САНИРАНЕ на жилищни сгради, което винаги е било приоритет в програмите на ГЕРБ и мой личен приоритет.
  7. Справедливо отношение към Хората с увреждания и тяхното достойно интегриране в обществото.

 Реализацията на тези цели означава привличане на нови инвеститори, работни места, подем на региона и Плевен отново да стане  индустриалната машина, каквато беше в близкото ни минало. А когато има бизнес, има и спорт и култура и всички останали предимства на съвременния живот.

 Инж. Върбанов, ПП ГЕРБ е в опозиция повече от година. Кои уроци научихте след падането от власт?

Не греши само този, който не работи, не търси решения и не е натоварен с толкова много отговорност. Но ние постигнахме много за тези години, резултатите са видими и неоспорими. Фокусирането върху грешките, отрицанието на всички положителни промени, които са основен лайтмотив на нашите опоненти, е до някаква степен нихилизъм, от какъвто  обществото ни няма нужда особено в ситуация на тежките кризи, пред които сме изправени – здравна, политическа, геополитическа, енергийна, инфлационна. В тази ситуация държавата не се срива, защото ние оставихме силна икономика, реализирани важни европейски проекти, рекорден брутен вътрешен продукт и износ. С опита си и като единствената конструктивна опозиция ПП ГЕРБ се явява на предстоящите избори още по-силна, мъдра и сплотена. Най-важната ключова дума за нас е диалог, като първото и най-важно условие за стабилизиране на страната и обединяване в името на националните приоритети.

В отговор на въпроса Ви ще добавя, че е нужно и българските избиратели да научат своите уроци. А именно – да не се доверяват сляпо на нови „месии”, на популизма, на партии еднодневки, а да залагат на опита, предвидимостта, способността за справяне с тежки ситуации, ясната визия, доказания професионализъм.

Каква е оценката Ви за предизборната кампания и очакванията Ви за избирателната активност?

За съжаление сме свидетели предимно на обвинения, нападки, упреци, без ясни послания, без предлагане на решения. Единствено Коалиция  ГЕРБ – СДС предлага сериозна политическа програма, озаглавена „БЪЛГАРИЯ СЛЕД КРИЗИТЕ – ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ”. В нея са разчетени конкретни мерки във всички обществени сфери не само за преодоляване на кризите, но и за последващ подем и възходящо развитие. Апелирам гласоподавателите да се запознаят с нея и да имат своя информиран избор, за да не остават излъгани, както се случи най-осезаемо с последното във времето управление, довело до невъобразим хаос, липса на доверие в институциите, апатия… Убеден съм, че въпреки разочарованията българите ще отидат до урните на 2 октомври и апелирам този път да натиснат правилния номер 24, което ще е гаранция за стабилен парламент и стабилно правителство. Което от своя страна ще доведе до стабилност и възход в държавата.

Как Вие лично се надявате да спечелите вота на плевенчани?

 С коректност и постоянство. За да  извоюва един политик успех, за да достигне до лидерство, за да е адекватен на своето призвание, са му необходими ред качества, много от които се придобиват с учене, с професионален опит, с целенасочена подготовка.

С името си на професионалист, с изпълнените ангажименти към клиенти и партньори, с откритостта, моралът и коректността, на които са подчинени отношенията ми с хората.

Ръката, която подавам на плевенчани, е чиста, както са чисти и намеренията ми да работя за тях.

Верен съм на гражданските си позиции.

Личното Ви послание към хората от Плевенска област?

 На 2 октомври отидете да гласувате. Не се страхувайте от машините. Гласувайте, за да си върнем нормалния живот. Гласувайте за личности, които познавате и на които можете да се доверите. Мажоритарният вот съществува. Възползвайте се  от възможността да подкрепите някой с преференция, някой който ще отговори на вашите очаквания и който ще отстоява Вашите интереси.

Нека изберем стабилността пред несигурността, да дадем път на доказаните професионалисти и да оставим измамните самозванци да се лутат в своето вечно безпътие.

Да кажем ДА на иновациите и НЕ на консерватизма, да предпочетем финансовите възможности вместо бедността!

Имаме правото, но и ангажимента да избираме и носим отговорност за всеки наш избор пред себе си, децата си и обществото!

ДА НАПРАВИМ НУЖНИЯ ИЗБОР, ЗАЩОТО ВАЖНИ СМЕ НИЕ, ВАЖЕН Е ГРАДЪТ, В КОЙТО ЖИВЕЕМ – ПЛЕВЕН! Ключът е в нашите ръце!

Гласувайте с №24 и преференция № 105 – Атанас Кръстев Върбанов, на предстоящите избори на 2 октомври, 2022 година.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: