На 16-ти септември Койнаре отново бе Лекоатлетическата столица на България

20.09.2022 7:41
На 16-ти септември Койнаре отново бе Лекоатлетическата столица на България. Там се проведе 30-то юбилейно издание на мемориалните пробези в памет на Димитър Върбанов /Митето/ , които тази година бяха и с международно участие.
Турнирът е включен в календара на Българската федерация по лека атлетика и се организира ежегодно от местния Клуб по лека атлетика „Спартак”, Кметството в Койнаре и Община – Червен бряг, с помощта на много фирми и частни дарители.
В церемонията при откриването се включиха също кандидатите за народни представители от 15-ти избирателен район – Плевен: инж. Пламен Тачев, проф. Румен Гечев, Марио Рангелов и Иван Янчев.
В надпреварата взеха участие над 200 лекоатлети от всички възрастови групи, представители на 30 клуба от страната. Престижно участие в състезанието записаха също председателят на Общинския съвет – Петьо Костов, Кметът на гр. Койнаре и групата общински съветници от лекоатлетическия град.
Организаторите бяха осигурили юбилейни медали, раници и фланелки за всички, преодолели дистанцията на 6 000 м. и 12 000 м., а на призьорите бяха връчени и парични премии.
Основен спонсор на форума бе Община – Червен бряг, както и дарители – частни лица и фирми. Благодарение на тяхната щедрост, наградният фонд бе далеч по-внушителен от предишните години – 10 000 лв . парични премии и 5000 лв. – в предметни награди.
За поредна година организаторите от СКЛА „Спартак” – Койнаре получиха много поздравления за изключително добрата организация на състезанието, отличното трасе и условията, осигурени за атлетите.
Това информират от Община Червен бряг.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: