Курбан за здраве в село Дъбован – снимки

19.09.2022 12:38

Вече десет години кметство Дъбован организира курбан на селото на 17 септември, в Деня на Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Много хора се стекоха в центъра на селото, за да измолят здраве и благополучие за себе си, близките си и родния си край.

Водосвет и освещаване на курбана отслужи местният свещеник отец Марин. Кметът на селото Таня Жорова поздрави хората с думите: „Вече няколко години ние правим курбан, за да се помолим злощастните събития и несгоди да стоят далеч от нас и селото ни, да имаме сполука и успех във всичките си стремежи и начинания. С времето превърнахме този ден в празник. Искам да благодаря на всички дарители, които помагат и на Вас, че сте тук. Нека заедно вървим напред с вяра, надежда и любов в сърцата.” Гост на Дъбован в празничния ден беше кметът на общината Лъчезар Яков. Той също поздрави хората на площада: „Отдавна не се чувствам гост в нито едно селище от община Гулянци. Познавам всеки от вас, познавам проблемите и радостите – тук съм у дома си.“ – заяви той и пожела: „Бъдете здрави и нека имаме повече хубави поводи за празници занапред!“

Таня Жорова благодари на дарителите, които помогнаха със сили и средства за организирането на празника, и пожела на всички здраве и късмет.

След официалната част хората седнаха заедно на трапеза под сенките на площада, за да си хапнат от курбана, приготвен от Социалния патронаж при Община Гулянци. За празничното настроение на жители и гости се погрижиха самодейците от певческа група „Ехо от младостта” при ПК с. Дъбован, местният музикант Николай Трифонов и Дует „Демина”, които представиха своя авторска песен за село Дъбован.

Информация и снимки: Община Гулянци, Пресцентър

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: