Адвокат Петър Петров: Запазване на държавния суверенитет и българските традиции са основен приоритет за Възраждане!

19.09.2022 8:26

Заместник председателят на ПП Възраждане адв. Петър Петров се срещна в открит разговор с членове и симпатизанти на партията в Плевен. В събитието взеха участие водачът на листата за 15 МИР Плевен и член на Организационния съвет Ивелин Първанов, областният координатор Данаил Раденцов, председателят на общинската структура Захари Дончев и членовете на ръководството.

В началото на срещата, след като представи кандидати за народни представители от Плевенски регион, вторият в листата – Данаил Раденцов припомни основните приоритети на Възраждане за област Плевен.

През последните три десетилетия нашият град е забравен от централната власт. Затова и наша основна задача ще бъде възстановяване на връзката между централната и местна власт. Липсата на инвестиции, ограниченият брой работни места и ниските заплати са причините младите хора да търсят препитание и професионално развитие в други градове и извън България. Нашата основна задача е да създадем подходящите условия те да останат да работят в града.“, заяви Раденцов. Създаването на условия за детски и масов спорт в Плевен е друг основен приоритет на „Възраждане“.

Насърчаването на инвестиции в развитието на туризма и възстановяването и развитието на културно-историческия и еко-туризъм е друг основен приоритет за Възраждане, изтъкна на срещата водачът на листата Ивелин Първанов. Като пример той посочи огромния потенциал, който предлага античният град Улпия Ескус, както и развитието на проекта еко-пътека „Чернелка“. Развитието на атомната енергетика и построяването на АЕЦ Белене е друг важен приоритет за ПП „Възраждане“, който има не само регионално, но и национална стратегическо значение за държавата.

„От Възраждане считаме, че трябва да има пряка връзка между управленците и хората, които ги разбират. Държавата трябва до подпомага младите хора, които работят и да ги стимулира финансово регулярно, за да могат те да работят и гледат семействата си. За да имат те сигурност и предвидимост за това, което правят“, подчерта адвокат Петър Първанов. От Възраждане смятат, че са необходими и спешни реформи в здравеопазването: болниците да престанат да бъдат търговски дружества, строг контрол да има върху разходването на средства от Здравната каса и достойно заплащане и условия за развитие на младите лекари, за да се спре миграцията им в други страни. Друга идея на партията е въвеждането на индивидуална здравна карта, която позволява всеки да получи адекватна лекарска помощ срещу вложените от него средства за здравно осигуряване. Това подчерта заместник председателят на Възраждане.

Запазване на държавния суверенитет и българските традиции са друг основен приоритет за Възраждане, подчерта адвокат Петър Петров. Искаме да запазим идентитета, самостоятелността и независимостта на нацията, и няма да спрем в това си начинание, завърши той.

Преди срещата заместник председателят на ПП Възраждане в Плевен, заедно с представители на ръководството на партията и нейни членове, поднесоха венци пред паметника на Героите от 9-та пехотна плевенска дивизия и с едноминутно мълчание почетоха паметта им. В слово пред мемориала Ивелин Първанов, водач на листата за Възраждане за 15 МИР Плевен припомни в историческа ретроспекция факти от историята и славното събитие.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: