Курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“ се включиха в Националната кампания „Да почистим България заедно“

18.09.2022 8:18

Националната кампания „Да почистим България заедно“ е поредният повод за проява на добротворчество.

На 17 септември всички курсанти от ВВВУ „Георги Бенковски“ от първи до пети курс почистваха три района в Плевен и Долна Митрополия.

Първата група под ръководството на капитан Мирослав Петров почистиха ансамбъла от военни паметници на загиналите при Третия щурм на Плевен през 1877 г., в непосредствена близост до редута „Исса ага“ в парк „Скобелев“. Техен домакин бе г-н Валентин Шопов от Военноисторическия музей. В знак на благодарност към момчетата и момичетата за свършената работа посетиха братската могила- Костница и Панорама „Плевенска епопея 1877-1878“.

В непосредствена близост до парк „Скобелев“ е новата база на ВВВУ „Г. Бенковски“- Изнесения комплекс за авиационно образование / бивше училище „Марин Дринов“/. Там работиха по облагородяване на района курсанти , под ръководството на капитан Павлин Тонов.

Третата група, с ръководител капитан Таско Симеонов, се погрижи за района около Техническата база за ремонт на катедра „Техническа експлоатация на летателните апарати“. Там се намира и интересна експозиция на самолети, били на въоръжение в българските ВВС.

Информация и снимки: ВВВУ „Г. Бенковски“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: