20 години празнува ЖФГ „Осъмски ритми“ село Асеновци

15.09.2022 18:00

На 9 септември 2022 година в центъра на село Асеновци се отпразнуваха 20 години от създаването на ЖФГ „ Осъмски ритми“ при НЧ „ Съзнание 1894“ село Асеновци. Гости на тържеството бяха г-жа Любка Александрова- кмет на община Левски, г- н Велчо Маринов- кмет на село Асеновци, г- н Александър Александров- директор на ОУ „ Христо Ботев“ с. Асеновци, кметове от община Левски и общински съветници.

Госпожа Ваня Толева- председател на НЧ „ Съзнание 1894“ с. Асеновци накратко представи историята от създаването на групата до момента и поздрави всички бивши и настоящи нейни членове. Ръководител на групата от създаването до момента е Петранка Стефанова, която е и секретар на читалището. Госпожа Любка Александрова поздрави всички от групата с пожелание за още много творчески успехи и приветства жителите на селото за събора, който е на 10 септември.

Преди концерта бяха наградени  бивши ветерани- участнички в групата през годините. Те получиха грамота, юбилейна чаша и цветя от председателя на читалището Ваня Толева. От името на настоятелството г- жа Толева поднесе почетна грамота и цветя на ръководителя на групата Петранка Стефанова за изключителния принос за възраждане, утвърждаването и развитието на самодейното фолклорно певческо изкуство в село Асеновци.

Благодарим на спонсорите, които помогнаха да се състои този прекрасен празник!

ЖФГ „ Осъмски ритми“ изнесе тържествен концерт от северняшки народни песни, с което спечелиха овациите и аплодисментите на публиката. Съпровода на песните беше от народен оркестър с ръководител Красимир Калинков, които винаги са ни подкрепяли с професионалните си музикални умения на всички фестивали и събори. Гости на концерта бяха Тея Михайлова- индивидуален изпълнител при читалището, която поздрави всички присъстващи с любими нейни народни песни. Неин ръководител е също Петранка Стефанова.

Кметът на селото Велчо Маринов благодари на групата за прекрасните изпълнения и им поднесе цветя. Всички изпълнителки от групата получиха юбилейни чаши със снимка на състава. За доброто настроение на всички се погрижиха музикантите от Танасовата духова музика от с. Козар Белене с прекрасните народни хора, с които раздвижиха хората от селото и повдигнаха духа им.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, УВАЖАЕМИ САМОДЕЙЦИ!

ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СТЕ ВСЕ ТАКА УСПЕШНИ И БОРБЕНИ!

НЧ „Съзнание 1894“ с. Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: