НУ „Христо Ботев“ посрещна с вълнуващо тържество първия учебен ден – фотогалерия

15.09.2022 11:54

15 септември събра в двора на НУ „Христо Ботев“ ученици, учители и родители за първия учебен ден. Тържеството на елитното плевенско училище уважиха заместник началникът на ВВВУ „Георги Бенковски“ полковник Андриян Колев, доц. д-р Пенка Марчева от Педагогически колеж Плевен, почетните граждани на Плевен Русалин Русалинов и Ангел Ленков, представители на Лайьнс клуб „Огледало“, общински съветници, главният експерт в Община Плевен Мариета Георгиева и о.з. подполковник Радослав Георгиев – председател на сдружение „Артилерия“. Поздравителни адреси бяха получени от представители на множество държавни, общински и обществени институции.

Водещ на събитието за пореден път бе приятелят на училището и известен български артист Драгомир Драганов, а за доброто настроение на празника се погрижиха Общински духов оркестър с диригент Пламен Марков и децата от Вокална група „Ботевци пеят“.

„Както сте усмихнати сега, след 4 години отново така да напуснете училищния двор.“, обърна се към първокласниците в словото си при откриването на учебната година директорът на НУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов.

„Уважаеми родители, благодаря Ви, че избрахте нашето училище. Последната учебна година то е на 15 място в България и на 1 в област Плевен в националното външно оценяване. Това е резултат от неуморния труд на преподавателите.“, отбеляза в словото си директорът, като благодари за положените усилия и на всички служители от административния и помощния персонал.

С пожелания за спорна учебна година и много здраве за всички, завърши обръщението си към присъстващите на празника директорът на НУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: