Заместник областният управител участва в откриването на новата учебна година в ДФСГ „Интелект“

15.09.2022 15:23

 

Заместник областният управител Александър Трайков участва днес в тържеството по повод откриването на новата учебна година в Държавна финансово – стопанска гимназия „Интелект“. В първия учебен ден от новата учебна година той не скри вълнуващия за него момент да присъства в училището, в което е бил преподавател по икономика.

„Днес, на 15 септември, отново отваря врати нашето училище! Ще продължа да го наричам нашето, защото емоционално винаги съм бил и съм свързан с него не само като преподавател, но и като колега, приятел. Това е един храм на познанието, в който вие, младите хора  изграждате и усъвършенствате потенциала си, а преподавателите получават възможност за кариерно развитие в една утвърждаваща се атмосфера на толерантност, сътрудничество и уважение сред участниците в образователния процес“. Това каза в обръщението си заместник областният управител Александър Трайков.

Към учениците той отправи следния призив:

„Продължавайте да умножавате постиженията си в учебния процес и в извънкласните дейности. Ваш ред е да трупате успехи, да грабите с пълни шепи от богатството на познанието. Бъдете здрави, последователни и усърдни в ученето! Пазете традициите на училището и уважавайте всеотдайността на своите учители!“

Към колегите си Александър Трайков адресира послание да  продължават да работят все така отдадено и в сътрудничество с бизнеса за подготовката на висококвалифицирани кадри чрез развитие на индивидуалните  способности и интереси на всеки ученик така, както винаги са го правили, следвайки мисията и целите за развитие на Държавна финансово – стопанска гимназия „Интелект“.

Г-н Трайков пожела на добър час на всички ученици, които за първи път прекрачват прага на една от най-елитните гимназии в Плевен и изрази убедеността си, че всяко начало ражда нови мечти, амбиции и именно училището е мястото за срещи с нови приятели, за откриване на нови възможности за развитие, усъвършенстване, придобиване на знания и постигане на цели в учебния процес.

Заместник областният управител на Област Плевен поздрави новопостъпващите учениците от настоящата учебна 2022-2023 год. за избора им да учат и да се развиват в ДФСГ „Интелект“. На целия педагогически състав начело с директора Емил Райков и на всички ученици той пожела на добър път, успешна и ползотворна учебна година.

Това информират от Пресцентър на Областна администрация Плевен.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: