Корнелия Нинова в Плевен: Инфлацията, високите цени и доходите са най-големият проблем сега!

14.09.2022 14:40

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна днес в Плевен с членове и симпатизанти на Левицата в Конферентната зала на сграда „Гена Димитрова”. В събитието взеха участие водачът на Листата на Коалиция „БСП за България“ проф. Румен Гечев и кандидатите за народни представители Вяра Емилова, Таско Ерменков, Стефан Бурджев, Илиян Йончев, д-р Бисер Борисов.

Срещата откри областният председател на БСП в Плевен Свилен Атанасов с кратък анализ на актуалната политическа обстановка и призив към членовете и симпатизантите на лявата идея за активност и подкрепа по време на предизборната кампания.

„На тези избори БСП отива в малко по-различна роля – да дадем отчет за изпълнени неща. Само за 6 месеца в много тежки кризи, каквито българската история не познава, в сложна коалиция, успяхме да докажем основната идеология и политика на БСП – грижата за хората и социалния образ на нашата партия. Най-важни теми за нас бяха икономиката и социалната политика – осигуряване на парите в бюджета за болници, училища и социални заведения и създаване на работни места, както и възможност да помогнем на семействата за увеличение на доходите.“, заяви пред присъстващите Корнелия Нинова.

„Всяко българско семейство почувства участието на БСП в управлението – увеличихме майчинските от 380 на 710 лева, детските надбавки, и осигурихме безплатни детски градини. На младите семейства намалихме данъците. Увеличихме минималната работна заплата от 650 на 710 лева, както и ваучерите за храна от 80 на 200 лева. За 6 месеца средно със 167 лева се увеличиха пенсиите.“, припомни лидерът на БСП.

„Всичко това не е достатъчно и ние разбираме това при тази ужасяваща инфлация и ръст на цените. Затова и политиката, която провеждахме досега, трябва да продължи. Това може да се случи ако сме повече в Парламента и участваме в управлението. Имаме ясен план – разписан по точки, като първата ни задача ще бъде замразяване цените на газа за битовите потребители, втората – компенсиране на цените на газа за бизнеса и третата – продължаване на социалната ни програма с преизчисляване на пенсиите, както и увеличаване на вдовишките надбавки, безплатни лекарства за деца и безплатни учебници за учениците до 12 клас.“, категорична бе Корнелия Нинова.

Проф. Гечев и Таско Ерменков отново посочиха като приоритет за България – незабавното стартиране на проекта АЕЦ „Белене“. От Левицата са за възстановяване на доставките на газ от Газпром.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: