До 15 септември собственици на имоти в горски територии могат да ги предложат за изкупуване от държавните горски предприятия

13.09.2022 14:11

Министерството на земеделието напомня, че крайният срок за подаване на заявления от собственици на поземлени имоти в горски територии, желаещи да ги предложат за изкупуване от държавните горски предприятия, изтича на 15 септември 2022 г.

Целта на присъединяването на малки горски имоти към държавните гори е те да бъдат охранявани, опазвани от неблагоприятни въздействия и целогодишно да се поддържа здравословното състояние на горите.

Заявленията могат да се подават както на място в съответното държавно предприятие и държавно горско/ловно стопанство по местонахождение на имотите, така и чрез пощата или по куриер.

На интернет страниците на 6-те държавни горски предприятия и техните териториални поделения (държавните горски и държавните ловни стопанства) е публикувана информация за кампанията за закупуване на горски територии, а също и телефони на отговорните служители, определени да консултират собствениците за попълването и подаването на необходимите документи, тяхното разглеждане и класиране на различни етапи от процедурата.

Правилата за закупуване на горски територии може да намерите тук:

https://www.mzh.government.bg/bg/sektori/gori/zakupuvane-na-gorski-teritorii/

Това информират от Пресцентър на Министерство на земеделието.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: