Как се ползва миялна машина

13.09.2022 8:15

Миялните машини са изключително полезни и удобни електроуреди. Те ви помагат да спестите време и усилие, когато дойде време за тази неприятна част от домакинската работа.

Съдомиялните определено са уред, който може да се намери и в онлайн магазини за техника. Има ги на всякакви цени, съобразени с финансовите възможности на различните хора. Как да изберете правилната?

Как се работи с миялна машина

Хората, които досега не са имали и ползвали, могат да изпитат първоначално неудобство поради незнанието как да я използват. Истината всъщност е, че не е нужно да сте инженери, защото целият процес на работа е изключително елементарен и приятен. 

За допълнително улеснение, са посочени стъпките, които трябва да следвате, когато използвате този електроуред. Те са четири на брой:

  1. Заредете рафтовете с мръсните съдове. Преди да направите това, трябва да махнете излишната храна. Мръсната страна трябва да е под ъгъл към струите. Съдовете не трябва да се припокриват, за да достигат пълноценно пръските до тях. На горния рафт сложете по-малките съдове, като чаши и купички, а на долния – по-големите и по силно замърсени, като чинии за вечеря и тигани. Повечето модели имат обособена кошница за приборите за хранене.
  2. Заредете дозатора с препарат за миене. На повечето миялни машини той се намира от вътрешната долна част на вратата. Напълнете дозатора до определената линия и затворете здраво капачето му. След първоначалното измиване, то ще се отвори и препаратът ще се смеси с водата. Задължително използвайте препарат специално за съдомиялни, а не обикновен. Има ги под формата на прах, таблетки, течности и опаковки. Плюсовете на таблетките и опаковките е, че няма да се чудите дали сте сложили точното количество.
  3. От копчетата на уреда, изберете цикъл на почистване. Стандартно имате избор от няколко. Преценете кой от всички ще ви свърши работа, спрямо мръсотията по съдовете ви.
  4. Остава само да натиснете копчето за стартиране и да започне миенето. Преди това се уверете отново, че нищо не блокира пръскащите рамена и затворете вратата. Един цикъл трае приблизително около два часа и половина, но има една лампичка, която светва, когато всичко е приключило.

Видове миялни машини

От своето въвеждане досега, миялната машина е преминала през множество процеси на усъвършенстване и преработка. С помощта на технологичното развитие се стига до днешното разнообразие. 

В различните онлайн магазини, вече сте способни според редица фактори да филтрирате моделите, сред които имате избор. Чрез избирането на подходящи филтри можете да си спестите доста време в търсенето на подходящата за вас миялна машина.

Имате възможност да подбирате спрямо:

  • Марка – има предложения както на големите световноизвестни производители, доказани в изработката на първокласна техника, така и на тепърва доказващи се фирми;
  • Размери – за тях е препоръчително винаги да следите, за да не ви се налага да правите размествания в интериора. Ако взимате миялна машина за вграждане, няма да се разминете само с разместване на някоя мебел. Височината и дължината не са проблемни, докато ширината е есенциална. Стандартната ширина е приблизително около 45см за малките и 60см за големите;
  • Функции – всички миялни машини имат по няколко функции за почистване. По-леки само за измиване и такива, които ще премахнат дори и най-засъхналите отпадъци. Иновативната 6th Sense технология ви помага да се справите и с най-упоритите мазнини. Тя сканира със сензори степента на замърсяване и ще ви отърве от постоянните мисли коя програма за почистване да изберете;
  • Съвместимост – тя се измерва с комплектите, които събира. Има модели, които събират по-малко на брой и такива, чийто капацитет стига чак до 16 комплекта. В някои модели дори има подвижни модули, с помощта на които можете да нагласяте пространството вътре.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: